emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
21 Грудня 2015 Олег Черненко 867

Разюча різниця – Тернопіль та Хмельницький

Центр політичних студій та аналітики, вирішив перевірити на скільки сайти міських рад наповнені хоча б мінімальною інформацією, яка може знадобитись громадянину, а саме контактною.

Розглянемо відкритість міських рад Тернопільської та Хмельницької областей. В Тернопільській області 18 міських рад, 11 з яких не мають свого представництва в мережі інтернет, що складає 61% всіх міських рад цієї області. Теребовлянська, Тернопільська, Чортківська та Бережанська міські ради мають всю контактна інформація на своїх сайтах, Кременецька міська рада не вказала поштову адресу, а Збаразька та Монастирська міські ради взагалі ніякої контактної інформації не розмістили.

Надіслати запит на публічну інформацію до міських рад Тернопільської області буде майже не можливо, адже тільки Тернопільська міська рада розмістила електрону адресу для надсилання запитів.

В Хмельницькій області ситуації краща ніж в Тернопільській. Тільки Деражнянська міська рада не має свого офіційного сайту, решта 12 міських рад має всю контактну інформацію, лише Городоцька міська рада не вказала міський код.

Використати своє право на доступ до публічної інформації, та дізнатись необхідну поштову адресу, телефон та електронну скриньку для надсилання запитів можна буде в 8 міських радах, інші 5 міських рад: Городоцька, Ізяславська, Нетішинська, Полонська та Славутська міські ради ніякої контактної інформації не надали.

Нагадуємо, що Закон «Про доступ до публічної інформації» набрав чинності ще 9 травня 2011 року. Таким чином, всі органи влади мали 4 з половиною роки, щоб розібратися з його нормами та імплементувати їх у свою роботу. Однак аналіз базового наповнення сайтів міських рад Вінницької, Волинської, Житомирської, Рівненської, Чернівецької, Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської , Тернопільської та Хмельницької областей проілюстрував абсолютне нерозуміння органами місцевого самоврядування вимог, щодо їхньої прозорості, публічності та підзвітності. Про те, яка ситуація в інших областях України, ви зможете дізнатися протягом наступних тижнів на сайті «Прозора Бюрократія».

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо