emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
18 Січня 2016 Славік 1562

Правова допомога стане доступніша
Хмельницький благодійний фонд «Хесед Бешт» та Регіональний центр надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області 15 січня у Общинному Центрі «Тхія» провели круглий стіл з питань поглиблення співпраці щодо надання послуг у сфері юриспруденції пересічним громадянам.
Метою круглого столу було налагодження співпраці між представництвами Фонду й територіальними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) на теренах Хмельницької області для ширшого інформування громадськості про можливості та послуги, що можуть бути корисними для людей у критичний час. В Україні це питання стоїть надзвичайно гостро: небагато громадян знають про можливість отримання адвоката чи правової консультації за потреби на безкоштовній основі, а такі можливості є й працюють вони не гірше за платні послуги. Простою мовою – Центри з надання БВПД заключають контракти з практикуючими правниками й за умови звернення громадян «зводять» клієнта та, приміром, адвоката, беручи на себе обов’язки оплати праці останнього. Звісно, за умови звернення громадянина на пряму до спеціаліста з права, така оплата здійснюється самим громадянином.
На круглому столі були присутні представники територіальних осередків обох організацій, а також відповідальні за дотримання верховенства права особи: начальник Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк, Начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД у Хмельницькій області Андрій Шевцов, представники інших громадських організацій. В ході виступів зі сторони гостей була відзначена активна громадська позиція ХБФ «Хесед Бешт» та розвинена інфраструктура, що впродовж 16 років сприяє розвитку громадянського суспільства Хмельниччини.
Результатом круглого столу стало підписання багатостороннього Договору про співпрацю, в рамках якого буде відбуватися ширша інформатизація населення щодо можливостей отримання правової допомоги. Підписанти переконані, що спільними зусиллями вдасться вирішити більше проблемних ситуацій наших земляків та допомогти усім, хто потребує правової допомоги.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 24.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.5
39.52
42.22
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо