emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Березня 2016 Хмельницький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги 1212

Адвокат із системи безоплатної вторинної правової допомоги допоміг сусідам порозумітися та вирішити їх спір щодо спільного користування криницею
До центру звернувся клієнт, що проживає у одному із сіл Хмельницького району з проханням призначити адвоката для вирішення спору з сусідами щодо користування криницею.
У 1984 році батько клієнта та його сусід викопали криницю на два домоволодіння, витрати на її спорудження несли порівну. У зв'язку з ближчим заляганням води до поверхні землі, криницю вирішили будувати на межі розташування земельної ділянки, що належала сусіду і була крайньою по вулиці, що забезпечувало вільний доступ до криниці з боку вулиці.
Після смерті батька клієнта, останній успадкував домоволодіння, а сусіднє домоволодіння, після смерті його власника, також перейшло спадкоємцям. Між спадкоємцями домоволодінь склалися неприязні стосунки, і спадкоємець, на межі земельної ділянки якого була споруджена криниця, обгородив її парканом, що не дає можливості клієнту вільного доступу до криниці та користування водою з неї.
Для представництва інтересів клієнта було призначено адвоката із системи БВПД, яким підготовлено позов до Хмельницького міськрайонного суду з проханням встановити постійний сервітут у виді права клієнта та членів його сім'ї на прохід через земельну ділянку сусідів до місця розташування криниці та користування водою з неї.
У ході розгляду справи, використання процедур медіації, між сторонами було укладено мирову угоду, згідно з якою сусіди домовились між собою, що по даній мировій угоді відповідач не буде чинити у будь-якому виді, у будь-який спосіб та будь-яким чином перешкод позивачу та членам його сім'ї у користуванні криницею та природним ресурсом з неї водою, яка розташовується на земельній ділянці, що на праві власності належить відповідачу. З метою безперешкодного користування криницею, відповідач дозволяє прохід через земельну ділянку до розташованої на ній криниці позивачеві та членам його сім'ї, в тому числі з метою технічного обслуговування водяного насосу. Сторони домовились про те, що безперешкодний прохід позивачеві та членам його сім'ї дозволяється щоденно в період часу з 06 години 00 хвилин до 21 години 00 хвилин.
Позивач зобов'язується з метою мінімізації незручностей для відповідача та членів його сім'ї для проходу до криниці використовувати вже існуючу на даний час хвіртку, а також слідувати по найкоротшому існуючому маршруту.
Сторони також домовились про те, що факт невиконання чи неналежного виконання сторонами вищевикладених умов мирової угоди, повинен бути належним чином оформленим у вигляді акту порушення умов мирової угоди за участі представників сільської ради. У разі порушення сторонами умов мирової угоди, при належному оформленні зазначеного факту, сторони вправі у встановленому чинним законодавством порядку звернутись до компетентних органів щодо захисту своїх прав.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо