emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
24 Березня 2016 Людмила 1080

Як тільки приходить тепло, на дорогах все частіше можна зустріти людей, котрі віддають перевагу "двоколісному коню". Цей вид транспорту популярний і затребуваний як в місті, так і в селах. І тепер зовсім не дивує те, коли бачиш за кермом скутера жінку або підлітка. Крім того, цей вид більш економніший ніж автомобіль... Для багатьох людей мотоцикл - це взагалі спосіб життя, швидкий та економний спосіб пересування.
Та такий вид транспорту несе свої ризики - керування мотоциклом чи скутером завжди пов’язане з небезпекою, оскільки в разі ДТП мотоциклісти травмуються набагато більше ніж автомобілісти.
Тому в першу чергу необхідно кожному потурбуватися про свою безпеку та безпеку своїх пасажирів. Необхідно одягнути мотошоломом, а за змоги, використати й інший захисний спецодяг, які значно знизять ризик травмування.
Регіональний сервісний центр МВС в Хмельницькій області нагадує, що за кермо мототранспорту дозволено сідати лише з досягненням шістнадцятирічного віку. Крім того, необхідно також мати посвідчення водія категорії А – для мотоциклістів, у тому числі з боковим причіпом та А1 – для водіїв мопедів і моторолерів чи інших «двоколісних» з об’ємом двигуна до 50 куб. см або ж з електродвигуном до 4 кВТ.
А для категорії В1 – квадро- і трицикли, мотоколяски та інші триколісні (чотириколісні) транспортні засоби, дозволена максимальна маса яких не перевищує 400 кілограмів – встановлені вікові обмеження - з вісімнадцяти років.
Тим, хто має посвідчення водія з більш високою категорією, скажімо, «В» (що дозволяє керувати легковим автомобілем) і при цьому особа є власником автотранспорту, чи має довіреність на право керування транспортним засобом, або ж трудова діяльність пов’язана з водінням, то достатньо лише скласти практичний екзамен по водінню скутера чи квадроцикла. При цьому теоретичні знання Правил дорожнього руху не перевіряються. Водії-початківці, що не мають посвідчення водія, для відкриття категорії А,А1,В1 повинні закінчити автошколу та успішно скласти іспити в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС.
У відповідності до Постанови КМУ №1388 від 07.09.1998 мототранспортні засоби підлягають реєстрації. Працівники ТСЦ МВС Хмельницькій області видають свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки, що передбачені діючим державним стандартом для цієї категорії транспортних засобів.
Пам’ятайте, що в разі керування незареєстрованим, у встановленому законом порядку, транспортним засобом, працівники поліції мають право притягти водія до адміністративної відповідальності.
Також варто нагадати і про необхідність підтримання технічного стану транспортного засобу, адже від цього залежить не тільки ваше життя, а й пасажирів...
Прес-служба РСЦ В Хмельницькій області

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.65
42.2
42.22

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо