emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
3 Вересня 2019 Офіцер командування військової частини А4239 7493

З нагоди Дня знань та початку нового навчального року, 2 вересня, для 34-х учнів Навчально-виховного комплексу 9 міста Хмельницького було проведено екскурсію військовою частиною А4239.
Мета даного заходу формування у молодого покоління високої патріотичної свідомості, готовності до виконання конституційного обовязку, збереження у його памяті інформації про події минулого, підвищення інформованості суспільства про функціонування військової частини та покращення комунікації з освітніми закладами.
Екскурсія розпочалася з шикування, проходження короткого інструктажу та історичної довідки. Першим місцем зупинки став меморіал встановлений у память загиблих в Другій світовій війні, де діти дізналися про важкі сторінки минулого нашого краю часів окупації.
На теренах нашої області, серед усієї групи памяток даного періоду, лише на території військової частини А4239 збережено унікальний меморіальний комплекс присвячений військовим вязням нацистських концентраційних таборів. Саму тут знаходився Шталаг-355.
В ході заходу учні познайомилися умовами проходження військової служби, розпорядком дня військових, порядком несення служби у добовому наряді, специфікою військової служби у нашій частині, зразками стрілецької зброї та військової техніки.
Діти відвідали навчальний корпус та парк, де ознайомились із навчальними класами, майстернями, тренажерами, зразками озброєння, новітньою технікою та приладами, які використовуються під час виконання службово-бойових завдань. Далі вони пройшлися казарми, розташуваннями підрозділів, посиділи на військових ліжках, на власні очі побачили як відбувається підготовка варти та заступання на чергування, змогли поспілкуватися з військовими, відвідали їдальню, що вже два роки функціонує за новими стандартами харчування за каталогом продуктів відповідно до стандартів країн НАТО.
Завершилися екскурсія у клубі військової частини, у музеї якого дітям продемонстрували військову історію починаючи з часів Київської Русі до сьогодення, показали макети озброєння та військової техніки, що були на озброєнні 7-ї артилерійської дивізії прориву резерву верховного головнокомандувача та розповіли про славну бойову історію зєднання.
Кожен охочий міг власноруч потримати рештки зброї першої половини минулого століття у руках і торкнутись до одягу та спорядження військових того часу. Більшість дітей вперше познайомилась із озброєнням та технічним оснащенням військовослужбовців. А відтак представленні речі побуту, шоломи, і різноманітна зброя викликала непідробний інтерес та захоплення у відвідувачів. При цьому школярі ставили безліч запитань: з чого та як виготовлялися різноманітні експонати, яка їх вага, кому вони належали? Діти отримали змогу побачити і те, як несли службу військовослужбовці середини минулого століття. Вони ознайомилися з історією, бойовим шляхом частини, її побутом та змогли порівняти все це з умовами сьогодення.
Екскурсія була захоплюючою та цікавою. Вона допомогла учням зрозуміти, хто такі військові, чим вони займаються і яка важка ціна вже була сплачена та платиться зараз за наше мирне життя та щасливе майбутнє.
Такі заходи сприяють вихованню почуття любові до Батьківщини, поваги до професії військовослужбовця, до збереження історичної памяті, а для декого вони стають першим кроком у виборі професії, дають змогу розвивати в учнів психологічну готовність до захисту Вітчизни та виховувати справжніх патріотів, здатних захистити Україну.
Сповнені яскравих емоцій та вражень діти надовго запамятають екскурсію, кожен із них повернувся до дому з хорошим настроєм, всі задоволені і навіть дехто з учнів виявив бажання повернутися ще раз до військової частини А4239.
Подібні заходи систематично проводяться у військовій частині А4239. Наші військовослужбовці намагаються бути максимально відкритими до дітей, демонструючи, що кожен військовослужбовець є патріотом та захисником своєї Батьківщини, а сама професія військового престижна, цікава та вкрай потрібна.

Військова частина А4239 запрошує патріотів, що бажають долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Телефон у місті Хмельницькому: 65-62-25.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо