emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
11 Жовтня 2019 Прес-офіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 5099

Завжди раді майбутньому
З метою налагодження співпраці з навчальними закладами, збереження у памяті подій минулого, відзначення Дня захисника України та патріотичного виховання підростаючого покоління 10 жовтня 2019 року до військової частині А4239 було запрошено учнів Хмельницької ЗОШ І-ІІІ ст. 12. Це вже не перші відвідини частини учнями навчальних закладів нашого міста, але такої малечі у нас ще не було.
Розпочалась екскурсія з фотографування біля входу до військової частини, короткого знайомства з військовими-екскурсоводами, вступного слова військового священника отця Даниїла. Першим місцем зупинки став військовий плац, де дітки змогли познайомитися з зразками озброєння, що використовувалися у першій половині минулого століття та сфотографуватися з ними. Далі огляд території військової частини продовжився з стадіону та меморіалу на честь загиблих за часів Другої світової війни, де діти дізналися про події, що відбувалися на території нашого краю у період окупації. Потім малеча потрапила до навчального корпусу, де ознайомились із навчальними класами, зразками техніки та озброєння. Далі вони пройшлися до казарми Польового вузла звязку, де змогли посиділи на військових ліжках, трішки відпочити та набратися сил для продовження екскурсії. Ще одним місцем відвідин став храм Божий святого мученика Нестора Солунського, до якого дітей запросив його настоятель, капелан військової частини,- отць Даниїл.
Після храму малеча попрямувала до клубу військової частини А4239, де на них вже чекали його працівники. У музеї дітям продемонстрували експозицію присвячену військовому минулому нашого краю та країни, зразки техніки та озброєння, що використовувалися у часи військового лихоліття минулого століття та розповіли про історію зєднання.
Кожен охочий міг власноруч потримати зброю у руках і торкнутись до одягу та спорядження військових минулого століття. Більшість дітей вперше познайомилась із озброєнням та технічним оснащенням військовослужбовців. А відтак представленні речі побуту, шоломи, і різноманітна зброя викликала непідробний інтерес та захоплення у відвідувачів. При цьому школярі ставили безліч запитань: з чого та як виготовлялися різноманітні експонати, яка їх вага та застосування, чи не страшно бути військовим, які ризики? Діти отримали змогу побачити і те, як несли службу військовослужбовці середини минулого століття. Вони ознайомились з історією та бойовим шляхом частини, її побутом.
Екскурсія була захоплюючою та цікавою. Вона допомогла дітям дізнатися, хто такі військові, чим вони займаються і що вони постійно роблять для нашого мирного та спокійного життя. Такі заходи сприяють вихованню почуття любові до Батьківщини, поваги до професії військовослужбовця, до збереження історичної памяті, виховують справжніх патріотів Україну.
Кожний із учнів повернувся до дому з великою кількістю емоцій, хорошим настроєм та дізнавшись багато цікавого.
Нажаль враховуючи вікові особливості даної групи, ми не змогли завершити всі заплановані заходи і показали діткам все, що для них було підготовлено, оскільки 6-7 річним учням важко довго концентрувати свою увагу і вони втомлюються значно швидше за дорослих. Однак у цьому є і позитивний аспект ми ще маємо велику кількість того, що зможемо їм продемонструвати при наступній зустрічі.

Військова частина А4239 запрошує патріотів, що бажають долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Телефон у місті Хмельницькому: 65-62-25.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо