emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Листопада 2019 Студентка 5 курсу Кіцак М.І. та асистент кафедри акушерства та гінекології БДМУ Цисар Ю.В. 1055

Чи варто вигодовувати грудьми?
Коли ви годуєте грудьми, ви даєте дитині здоровий початок, який триває все життя. Грудне молоко - ідеальна їжа для вашої дитини.

Які переваги для здоровя дає грудне вигодовування моїй дитині?

Клітини, гормони та антитіла в грудному молоці допомагають захистити немовлят від хвороб. Цей захист є унікальним і змінюється щодня, щоб задовольнити зростаючі потреби вашої дитини.
Дослідження показують, що для немовлят на грудному вигодовуванні зменшується ризик :

Астми
Лейкемії (в дитинстві)
Ожиріння (в дитинстві)
Вушних інфекцій
Екземи (атопічний дерматит)
Проносу і блювоти
Інфекцій нижніх дихальних шляхів
Некротизуючого ентероколіту (захворювання, яке вражає шлунково-кишковий тракт у недоношених дітей або дітей, народжених до 37 тижня вагітності)
Синдрому раптової дитячої смерті (СРДС)
Цукрового діабету другого типу

Що таке молозиво і як це допомагає моїй дитині?

Ваше перше молоко - молозиво. Його ще називають рідким золотом через глибокий жовтий колір. Молозиво - густе перше молоко, яке ви робите під час вагітності та відразу після народження. Це молоко дуже багате поживними речовинами і включає в себе антитіла для захисту вашої дитини від інфекцій.

Молозиво також допомагає травній системі вашого новонародженого рости і функціонувати. Ваша дитина отримує лише невелику кількість молозива при кожному годуванні, тому що шлунок новонародженого немовляти крихітний і може вмістити лише невелику кількість їжі.

Ваше молоко змінюється у міру зростання дитини. Молозиво перетворюється на зріле молоко на 3-5 день після народження. Це зріле молоко має лише потрібну кількість жиру, цукру, води та білка, щоб допомогти дитині продовжувати рости. Воно рідкіше, ніж молозиво, але в ньому є всі поживні речовини та антитіла, які потрібні вашій дитині для здорового росту.


Які переваги для здоровя годує грудьми матері?

Грудне вигодовування допомагає здоровю матері та оздоровленню після пологів. Грудне вигодовування призводить до зниження ризику виникнення зі здоровям у матері таких проблем як :

Цукровий діабет другого типу
Окремі види раку молочної залози
Рак яєчників

Переваги грудного вигодовування над годуванням сумішами
Суміш може бути важко засвоюватися дитиною. Для більшості дітей, особливо недоношених (дітей, народжених до 37 тижня вагітності), замінники грудного молока важче засвоюються, ніж грудне молоко. Суміш виготовляється з коровячого молока і часто шлунки немовлят потребують часу, щоб налаштуватися його на перетравлення.

Ваше грудне молоко змінюється, щоб задовольнити потреби дитини. По мірі дорослішання дитини грудне молоко адаптується до потреб, що змінюються. Дослідники вважають, що слина дитини переносить хімічні речовини в організм матері через грудне вигодовування. Ці хімічні речовини допомагають організму матері створити грудне молоко, яке відповідає мінливим потребам дитини.

Годування грудьми простіше. Грудне вигодовування може здатися, важчим ніж годування сумішшю. Але грудне вигодовування може полегшити ваше життя, як тільки ви з дитиною звикнете до графіку. Коли ви годуєте грудьми, пляшок і сосків для стерилізації немає. Вам не потрібно купувати, вимірювати та змішувати формули. І немає пляшок, щоб гріти посеред ночі! На грудному вигодовуванні ви можете негайно задовольнити голод дитини.

Годування замінниками є додатковою витратою. Формула та запаси для годування можуть коштувати понад значні суми. Діти, якмх годують груддю, також хворіють рідше, що може допомогти знизити витрати на здоров'я дитини.

Грудне вигодовування тримає маму та дитину поруч. Фізичний контакт важливий для новонароджених. Це допомагає їм відчувати себе більш захищено, тепло та комфортно. Матері також користуються цією близькістю. Контакт шкіра-шкіра підвищує рівень окситоцину. Окситоцин - гормон, який допомагає грудній молоці виділяти молоко і може заспокоїти матір.

Чи може грудне годування допомогти схуднути?
Окрім того, що ви зможете годувати свою дитину та захищаєте дитину від хвороби, грудне вигодовування може допомогти схуднути. Багато жінок, які годували грудьми своїх дітей, сказали, що це допомогло їм швидше повернути вагу до вагітності, але експерти все ще не досягнули єдиної думки стосовно впливу грудного вигодовування на зниження ваги.

Як грудне вигодовування приносить користь суспільству?
Суспільство загалом приносить користь, коли матері годують грудьми.

Грудне вигодовування рятує життя. Дослідження показують, що якби 90% сімей годували виключно грудьми протягом шести місяців, майже 1000 смертей серед немовлят можна було запобігти щороку.

Грудне вигодовування краще для навколишнього середовища. Банки формули та запаси для пляшок створюють більше сміття та пластикових відходів. Ваше молоко - це поновлюваний ресурс, який постачається упакованим і зігрітим.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 19.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.65
42.2
42.22

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо