emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Листопада 2019 Студент 5 курсу Білоус А.О. та асистент кафедри акушерства та гінекології БДМУ Цисар Ю.В. 2757

На скільки тривалу перерву варто робити між вагітностями ?

"Надто рання повторна вагітність збільшує ризик передчасних пологів, мертвонародження і навіть смерті матері", - повідомляє Mail Online.
Нове дослідження радить жінкам залишати 1218 місяців між пологами і наступною вагітністю, щоб зменшити ризики для здоров'я матері та дитини.
Поточні вказівки Всесвітньої організації охорони здоровя рекомендують відпочинок між вагітностями від 18 до 24 місяців.
У дослідженні було розглянуто майже 150 000 вагітностей у Канаді, щоб дослідити звязок між перервою у вагітностях та ризиком ускладнень вагітності.
Дослідники хотіли перевірити, чи дійсний цей звязок незалежно від віку матері.
Причинно-наслідкові звязки були в основному однаковими для жінок старшого та молодшого віку.
Усі ускладнення, про які повідомлялося в дослідженні, були рідкісними, зачіпаючи менше 5% всіх вагітностей. Більшість жінок мали здорові пологи та вагітності.


Що стосувалося дослідження?
У цьому дослідженні були використані дані реєстру перинатальних даних Британської Колумбії, який містить дані про матір та новонароджених майже для всіх пологів у Британській Колумбії.
Дослідники шукали жінок, які мали принаймні 2 вагітності між 2004 та 2014 роками.
Реєстр містить лише дані про вагітності, які тривали принаймні 20 тижнів, тому вони також використовували лікарняні та медичні записи для пошуку викиднів на менших термінах.

Інтервал вагітності визначається як кількість місяців між першими пологами та зачаттям наступної вагітності (за підрахунками минулого менструального періоду та ультразвукового сканування).

Дослідники розглядали зв'язок між цим інтервалом та ускладненнями вагітності чи народження, розділяючи жінок відповідно до їхнього віку при перших народженнях: молодші 20, 20-34 та 35 років та старше.

Загальна вибірка включала 123 122 матері та 148 544 вагітностей. Понад 80% вагітностей були серед жінок віком від 20 до 34 років, 5% - серед жінок до 20 років та 12% - у жінок старше 35 років.

Лише близько 5% всіх жінок мали інтервал вагітності менше 6 місяців.

Зниження соціодемографічного статусу, паління під час вагітності та менша антенатальна допомога були пов'язані з найкоротшими інтервалами між вагітностями.

Для жінок загалом інтервали вагітності від 9 до 12 місяців або менше були пов'язані з невеликим підвищеним ризиком наступних ускладнень порівняно з інтервалом вагітності принаймні 18 місяців:

маленька дитина
передчасні пологи
важкі ускладнення у плода або новонародженого ( надзвичайно низьку ваг або недоношеність, мертвонародження або смерть немовляти)
важкі захворювання матері чи смерть


Дослідники дійшли висновку, що в цілому результати цього дослідження говорять про те, що короткі інтервали вагітності пов'язані із збільшенням ризику несприятливих наслідків вагітності для жінок будь-якого віку.


Сильні сторони дослідження полягають у тому, що він вивчав велику кількість жінок та використовував дані реєстру та медичну документацію, що має бути надійним.

Воно виявило невеликий підвищений ризик ускладнень вагітності для жінок, які знову завагітніли протягом 18 місяців. Це, як правило, було незалежно від віку жінки.

Але є кілька важливих моментів, щоб поставити це в контекст.

Ускладнення вагітності були, в цілому, рідкісними. Тож навіть у жінок із термінами вагітності 12 місяців і менше ці ускладнення були все ще рідкісними.

Переважна більшість жінок мають здорову вагітність і немовлят незалежно від інтервалу вагітності.

Дослідники сподіваються, що ці докази допоможуть медичним працівникам надавати консультації щодо вагітності, підтримуючи поради, що найкраще залишати інтервал між вагітністю понад 12 місяців.

Але жінки не завжди можуть дотримуватися цієї поради, або через незаплановану вагітність, або через інші особисті фактори.

Важливо, щоб жінки знали, що хоча існує зв'язок між меншими інтервалами між вагітностями та підвищеним ризиком ускладнень, цей ризик залишається невеликим.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо