emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Листопада 2019 Студент 5 курсу Андрусик А.І. та асистент кафедри акушерства та гінекології БДМУ Цисар Ю.В. 1704

Поради для здорового перебігу вагітності

Те, що ви потрапляє у ваш організм до вагітності, під час вагітності та після народження, може вплинути на вашу дитину. Вживання правильних продуктів, знання того, якої їжі та напоїв слід уникати, регулярні фізичні вправи та відмова від куріння та алкоголю - все це важливо, якщо ви хочете збільшити шанси на здорову вагітність.

Здорове харчування
Вам не потрібно їсти за двох під час вагітності. Вам просто потрібно отримувати більше поживних речовин, які потребує ваша дитина для здорового розвитку, і менше їжі з високим вмістом солі, цукру та жиру. Вони можуть бути шкідливими як для вас, так і для вашої дитини.

Рекомендується щодня їсти різноманітні фрукти і овочі. Важливо їсти продукти з високим вмістом заліза(червоне м'ясо, печінка) і вживати велику кількість молочної їжі, наприклад, молоко зі зниженою жирністю, йогурт або сир для отримання достатньої кількості кальцію. Вживання в їжу фруктів, овочів, бобових і пиття великої кількості води допоможе при будь-яких закрепах, що часто виникають протягом вагітності.

Вживати кофеїн протягом вагітності дозволено, але варто обмежити його приблизно 2 - 3 чашками кави або 6 чашками чаю на день.

Важливо уникнути харчового отруєння під час вагітності, тому уникайте таких продуктів, як м'які сири, паштет та сирі яйця, оскільки вони можуть містити патогенні бактерії. Будьте дуже обережні, дотримуйтесь правил гігієни, коли готуєте та зберігаєте їжу.

Здоровий набір ваги
Зайва вага або ожиріння, коли ви вагітні, пов'язані з цілим рядом проблем зі здоровям, які можуть вплинути як на вас, так і на дитину, включаючи мертвонародження або передчасні пологи, вроджені вади, високий кров'яний тиск, гестаційний діабет і депресію. Значна надмірна вага може вплинути на народження та вашу здатність годувати грудьми. Жінки із зайвою вагою потребують додаткового догляду під час вагітності та при народженні.

Нестача ваги також є проблемою при вагітності. Це може призвести до більшого ризику передчасних пологів або маленької дитини.

Ваш лікар скаже вам, яку вагу рекомендується набрати під час вагітності. Це буде залежати від того, скільки ви важили до вагітності. Навіть якщо ви мали нормальну вагу до вагітності, надто швидко набирати вагу - це погано для вас і вашої дитини.

Якщо ваш лікар вважає, що ви набираєте вагу вище або нижче рекомендованого рівня, ви можете звернутися до дієтолога за консультацією.

Сувора дієта для схуднення не рекомендується під час вагітності, оскільки це може призвести до того, що дитина не отримуватиме всіх необхідних поживних речовин.

Алкоголь
Кожного разу, коли ви вживаєте алкоголь, він проходить через плаценту і потрапляє в кров дитини. Вживання алкоголю збільшує ризик викидня, мертвонародження та передчасних пологів. Алкоголь може призвести до алкогольної ембріофетопатії, що може спричинити проблеми упродовж життя вашої дитини.

Якщо ви випили невелику кількість алкоголю до того, як дізналися, що вагітні, навряд чи це завдасть шкоди вашій дитині. Але коли ви знаєте, що ви вагітні, немає безпечного рівня пиття. Чим більше ви п'єте, тим більша потенційна шкода для вашої дитини.

Куріння
Куріння та пасивне куріння під час вагітності дуже шкідливі для вашої дитини. Вони збільшують ризик ускладнень вагітності, передчасних пологів та викидня. Вони також можуть призвести до низької ваги при народженні, синдрому раптової смерті немовляти та довгострокових проблем зі здоровям у вашої дитини.

Багато жінок кидають, коли дізнаються, що вагітні, але потім мають рецидив. Не картайте себе - це нормально. Просто спробуйте кинути знову. Якщо ваш партнер теж може відмовитися, ви швидше досягнете успіху.

Ваш лікар запитає, чи палите, і важливо сказати йому правду. Він допоможе вам кинути, наприклад, за допомогою замісної терапії нікотином.

Фізична активність
Вагітним жінкам рекомендується щодня робити якісь фізичні навантаження. Ви повинні створювати приблизно від 150 до 300 хвилин фізичної активності середньої інтенсивності щотижня.

Порадьтеся з лікарем про найкращий вид фізичної активності для вас. Прогулянки на свіжому повітрі, плавання чи їзда на велосипеді - хороший вибір.Краще уникати речей, які можуть травмувати ваш живіт або сильно напружувати суглоби. Уникайте занять спортом у спеку вдень і пийте багато води під час фізичної активності.

Імунізація
Якщо ви плануєте завагітніти, переконайтеся, що ви вакциновані проти краснухи та проти вітряної віспи. Обидва ці захворювання можуть спричинити серйозні ускладнення у вашої дитини.

Під час вагітності рекомендуються два щеплення:

Проти грипу: у вагітних набагато більший ризик ускладнень від грипу. Грип може бути дуже серйозним і для новонародженої дитини.

Проти кашлюку: для новонароджених дітей калюк може бути смертельним. Перш ніж вони будуть досить дорослими, щоб зробити щеплення, ви можете захистити їх, зробивши щеплення собі. Рекомендується робити вакцину від коклюшу від 20 до 32 тижнів кожної вагітності.

Вплив хімікатів
Хімічні речовини, які можуть завдати шкоди вашій дитині, включають деякі антибіотики, дезінфектанти, побутові хімікати, пестициди або добрива. Ваша дитина може постраждати, якщо ви дихаєте, ковтаєте або інколи доторкаєтесь до них. Ризик залежить від хімічної речовини та кількості, з якою ви контактуєте.

Достатній відпочинок
Догляд за психічним здоровям під час вагітності так само важливий, як і догляд за своїм фізичним здоров'ям.

Цілком нормально відчувати тривогу під час вагітності, але якщо ви думаєте, що у вас виникають симптоми антенатальної тривоги чи депресії, важливо звернутися за допомогою якнайшвидше. Це можна лікувати.

Обовязково відпочивайте та приймайте допомогу інших людей, особливо якщо ви доглядаєте за іншими дітьми. Ви також можете використовувати методи релаксації, щоб полегшити стрес і впоратися з вагітністю. Багато жінок вважають корисним розслаблення мязів, дихальні вправи.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.59
39.64
42.29
42.34

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо