emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Листопада 2019 Пресофіцер військової частини А4239 1240

Сьогодні, у день 22 річниці створення військової частини А4239, відзначається знаменна подія, як у житті військової частини так і нашого міста, рік тому на території військової частини була освячена та відкрита церква. Це стало новим звершенням для всього особового складу та вірян, адже тепер кожен отримав можливість задовільнити свої релігійних та духовних потреби.
З нагоди цієї знаменної події у храмі Божу святого Нестора Солунського відбулася святкова літургія, яку проводив настоятель храму архімандрит отець Даниїл. На неї завітали як військовослужбовці, так і цивільні жителі Хмельницького.
Дату її заснування і освячення було обрано не випадково, адже саме 9 листопада ми відзначаємо день святого мученика, воїна, що загинув за християнську віру Нестора Солунського, який став небесним покровителем новозбудованого храму Божого. Його залізна воля, мужність, жертовність та непохитність перед обличчям грізного ворога, вірність своєму народу слугують прикладом для кожного захисника.
Ми мали багато причин побудувати храм: це і історична потреба, враховуючи минуле землі на якій знаходиться частина, це і необхідність у задоволенні духовних потреб військовослужбовців, членів їхніх родин, цивільних осіб, що тут проживають та жителів мікрорайону Ракове.
Місце для Храму обрано не випадково, воно знаходиться прямо у центрі частини, навпроти штабу, поряд центральна площа військовий плац, де відбуваються урочисті заходи та шикування особового складу. Саме за таким принципом були розташовані храми у козацьких Січах.
Перший рік функціонування храму Божого святого Нестора Солунського вже продемонстрував необхідність та доцільність його створення не лише військовослужбовці, але і жителі міста та гості змогли задовільнити свої духовні потреби у новоствореному храмі Божому. Під керівництвом настоятеля храму архімандрита отця Даниїла тут відбуваються усі служби, відзначаються релігійні свята, проходять вінчання та хрещення немовлят. А сам храм Божий став окрасою став окрасою військової частини, відблиски сонця від його куполу та вид хреста Божого наповнюють серця добром та дають надію на щасливе майбутнє, адже з нами Бог.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо