emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
12 Листопада 2019 Студент 5 курсу 5 групи Заплітний Максим Цисар Юлія ВДНЗ України «Буковинський державний медичний університет» кафедра акушерства та гінекології 2134

Чи здатне чхання під час вагітності вплинути на дитину?

З давна відомо, що під час вагітності жінки ставляться з більшою увагою до стану свого здоровя. Зазвичай такий симптом, як чхання, не викликає у людей занепокоєння. Проте, цей симптом часто спостерігається у вагітних жінок, що завдає останнім зайвих клопотань. Лікарі затверджують, що подібний симптом ще не свідчить про те, що із матірю або дитиною не все гаразд.
Причинами виникнення цього симптому може бути:

Риніт під час вагітності
Гостра респіраторна вірусна інфекція
Алергія

Риніт.

Вагітність спровоковує багато змін у складному функціонуванні організму жінки. Зокрема, це стосується імунної системи, що може призвести до виникнення таких застудних явищ, як риніт. Додаткова закладеність носа може тривати протягом шести тижнів, що призводить до посиленого чхання. Під час вагітності збільшується прилив крові до слизових оболонок. Це призводить до набряку носових шляхів та появи водянистого виділення, що спровоковує посилене чхання.

ГРВІ

Як було згадано вище, під час вагітності спостерігаються зміни в роботі імунної системи жінки. Послаблення імунітету посилює шанси до виникнення застуди, грипу та інших хвороб. В свою чергу, лікар повинен застерегти жінку та попередити, що під час вагітності перебіг даних захворювань ускладнюється. Оскільки, коли жінка вагітна, її імунна система реагує повільніше та мякше на появу антигену.

Застуда зазвичай не викликає ніяких ускладнень. Натомість, грип внаслідок виникнення лихоманки, вважається небезпечним захворюванням для вагітної жінки та дитини. У випадку підняття температури до фебрильних цифр потрібно негайно викликати на допомогу лікаря.

Алергія.

Жінки, які страждають на алергію, у 95% відсотках випадків, страждатимуть нею під час виношування дитини. Внаслідок подразнення верхніх дихальних шляхів різними алергенами у вагітної виникатиме сильне чхання.

Ризики:

Болі в животі

Інтенсивне чхання може спричинити незначний біль в ділянці живота.
Натомість, це чхання під час вагітності не становить небезпеки для матері чи дитини. Це явище дискомфорту пояснюється, як біль круглої звязки при її розтягненні.

Проте, у випадку, якщо чхання виникає на тлі грипу, то є ризики, які включають можливий викидень, передчасні пологи та низьку вагу дитини при народженні

Як грамотно призначити лікування?

Американська асоціація вагітності, рекомендує обмежувати кількість безрецептурних препаратів, які приймають під час вагітності. Оскільки, є багато фармакологічних препаратів, які ефективно зменшують чхання, але вкрай шкідливі для дитини.

Домашні засоби

До безпечних заходів, які зменшують чхання під час вагітності відносяться:

Уникання найвідоміших алергенів;
Регулярно займатись фізкультурою;
Лікування бронхіальної астми за вказівкою лікаря;
Призначення інгаляцій (чистим, зволоженим повітрям);
Дотримуватись дієти багату на вітаміни;

Коли слід звернутися до лікаря?

Вагітній жінки слід звернути особливу увагу на те, чи чхання не супроводжується іншими симптомами, таким як лихоманка. Пацієнтка повинна негайно звернутися до лікаря, якщо є підозра на бронхіальну астму чи грип.

Перелік симптомів, які є показом для звернення до лікарня:
Лихоманка;
Задишка;
Біль у грудях;
Вологий кашель із виділенням мокроти;

Актуальні питання:

Чи впливає чхання на дитину?

Чхання під час вагітності абсолютно не шкодить дитині, оскільки вона добре захищена у матці.
У випадку, якщо чхання є провідним симптомом іншого захворювання (грип, бронхіальна астма), то завдати шкоди дитині може тільки основне захворювання.

Чи впливає чхання під час вагітності на стать дитини?

Незважаючи на безліч міфічних оповідань та казок, що висвітлюють способи впливу на стать дитини, чхання не можу її визначити чи змінити. Стать визначається при зачатті хромосомою із сперми чоловіка. Якщо у спермі чоловіка є Х-хромосома, народиться дівчинка; Якщо у нього Y-хромосома, дитина буде чоловіком.

Висновок:

Чхання під час вагітності є частим явищем для багатьох жінок.

Переважно, чхання під час вагітності не є шкідливим. Однак, якщо чхання супроводжується іншими симптомами, які можуть свідчити про серйозне захворювання, то важливо якомога швидше звернутись лікаря.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.62
39.64
42.17
42.19

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо