emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
13 Листопада 2019 Соломія Лазорак Цисар Юлія ВДНЗ «Буковинський державний медичний університет» Кафедра акушерства та гінекології 2899

Пологи з чоловіком, або спільні пологи, що робити чоловікові?
Ще зовсім недавно про присутність членів родини вагітної жінки на пологах не могло бути й мови, в родовий зал допускався тільки медичний персонал. Зараз же партнерські, або спільні пологи, стали популярними. Майбутня мама може поцікавитися, практикують партнерські пологи в обраній клініці. Якщо це можливо, вона може брати участь у пологах разом з чоловіком, або ж з матір'ю, сестрою, близькою подругою.
Для жінки присутність близької людини в цей непростий момент - серйозна підтримка
Спільні пологи: основні правила
Якщо рішення про партнерські пологи прийнято, потрібно повідомити про це лікаря. Справа в тому, що партнерові треба підготуватися до пологів, а для цього потрібен час. Треба уточнити заздалегідь, які аналізи будуть потрібні. Вимоги в різних клініках можуть відрізнятися, але частіше за все потрібні:
Флюрографія за останні півроку;
Аналіз крові на ВІЛ і сифіліс;
Бакпосів із зіву;
Довідка від дільничного терапевта про відсутність інфекційних захворювань на ділянці.
У деяких лікарнях партнера просять придбати комплект стерильного одягу для пологового залу і тапочки. В інших досить чистого або нового комплекту звичайного одягу.
При багатьох клініках, які практикують спільні пологи є підготовчі курси для молодих пар. На заняттях майбутнім батькам пояснюють, що відбувається під час родового процесу, і навчають правильним технікам допомоги при пологах. Тим, хто збирається на партнерські пологи, варто пройти ці курси. Акушером після таких курсів не стати, але знайомство з основними правилами роблять чоловіка, як і будь-якого партнера, впевненіше.
Пологи з чоловіком: що потрібно знати
Головне, що потрібно розуміти при спільних пологах: чоловік повинен дійсно хотіти брати участь в цьому процесі. Дружині не слід примушувати і маніпулювати його згодою. Пологи - складний процес, що вимагає напруги і концентрації. Якщо чоловік не виявляє бажання розділити його з дружиною, краще довіритися кваліфікованому медперсоналу.
Страхи з приводу пологів, як правило, є необгрунтованими. Це природний процес, і його зовнішня сторона не так неприємна, як прийнято про це думати. Але для чоловіків зі слабкою нервовою системою, пологи можуть стати справжнім випробуванням. Звернемося до найпопулярніших чоловічих страхів, пов'язаних з партнерськими пологами.
"Мені стане погано або неприємно"
Більшість чоловіків, що зважилися на партнерські пологи, залишаються з дружиною до кінця. Але є і чоловіки, які занадто хвилюються, впадають в стресовий стан. Молодий батько може без проблем покинути приміщення, якщо відчуває, що це завдання не для нього.
"Спільні пологи погано впливають на сексуальне життя"
Одне з популярних помилок - чоловік не зможе займатися сексом зі своєю дружиною, якщо братиме участь в партнерських пологах. Це теж забобон. За винятком важких неврозів, подробиці пологів швидко забуваються, а близькість теплого жіночого тіла в ліжку діє на чоловіка цілком певним чином. Краще варто подумати про те, що після пологів статеві органи жінки якийсь час відновлюються, особливо якщо під час пологів з'явилися тріщини і надриви піхви. Статевий акт, зокрема, незахищений, може бути болючим і навіть небезпечним, оскільки занести інфекцію дуже легко. Крім того, зміни в режимі дня після народження дитини так виснажують, що сексу молодим батькам може не хотітися просто через втому.
Партнерські пологи: що робити чоловікові
Поведінка чоловіка при партнерських пологах залежить від багатьох факторів. Припустимо, якщо в процесі пологів було прийнято рішення про кесарів розтин, чоловік не допускається в операційну. Тільки після закінчення операції чоловік може допомогти породіллі.
Якщо пологи протікають нормально, природним шляхом, чоловік може брати активну участь в процесі: розминати породіллі поперек або крижі, допомагати зручніше розміститися на гімнастичних тренажерах, якщо вони є в пологовому залі, поїти дружину водою. У деяких пологових будинках батькові пропонують перерізати пуповину малюка - для цього треба дезінфікувати руки. Ну і звичайно, молодий тато може зробити перші фотографії новонародженого.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 26.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.52
39.55
42.29
42.32

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо