emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
29 Листопада 2019 Кубрак Віта 839

Переваги грудного вигодовування
Грудне вигодовування найкращий та найбільш безпечний спосіб вигодовування дитини. У маленької дитини існує три основні потреби: харчування материнським молоком, відчуття тепла рук матері, відчуття спокою та безпеки, які виникають у дитини в присутності матері. Грудне вигодовування задовільняє всі ці вимоги. Завдяки цьому годування грудьми являється біологічною та емоційною основою для повноцінного розвитку та росту дитини. Жоден інший вид харчування не в змозі повноцінно замінити грудне вигодовування. Грудне молоко створює максимально сприятливі умови для водно-сольової рівноваги в організмі дитини. Тому в перші місяці життя при виключно грудному вигодовуванні немає необхідності допоювати дитину водою.
Годуйте дитину виключно грудним молоком до досягнення нею шестимісячного віку, тобто не пропонуйте дитині до цього терміну ніякої іншої їжі та пиття (в тому числі чаю, соків). По-перше, всі потрібні інгредієнти в повному обсязі представлені у Вашому грудному молоці (в тому числі і вода). По-друге, малюк має вкрай обмежені можливості перетравлювати та засвоювати будь-яку іншу їжу. По-третє, кожна порція іншої їжі витісняє грудне молоко сита дитина втрачає інтерес до Вашої грудей, в результаті чого продукція молока починає знижуватися.
ПЕРЕВАГИ ГРУДНОГО ВИГОДОВУВАННЯ ДЛЯ ДИТИНИ
Збалансований раціон і поживні речовини
Грудне молоко матері є унікальним натуральним продуктом харчування для новонароджених. Воно містить усі поживні речовини, що необхідні для розвитку та росту дитини протягом перших місяців життя. За винятком конкретних протипоказань (певні хвороби, наприклад, ВІЛ), грудне молоко матері є найбезпечнішим джерелом поживних речовин, вітамінів та енергії, оскільки не містить жодних додаткових, шкідливих чи забруднюючих речовин.
Грудне молоко повністю покриває потреби дитини в поживних речовинах протягом перших 6 місяців життя, з 6 до 12 місяців продовжує задовольняти щонайменше половину потреб дитини в поживних речовинах.
Захист від хвороб
Ранній початок грудного вигодовування протягом години після народження дитини забезпечує високий рівень захисту немовляти від інфекційних захворювань, зокрема від кишково-шлункових інфекцій. Грудне вигодовування може дати імунітет дитині на майбутнє від таких небезпечних хвороб як астма та діабет. Крім того, діти й підлітки, які в грудному віці отримували молоко матері, рідше страждають від надлишкової ваги або ожиріння у старшому віці.
При цьому грудне вигодовування не є альтернативою вакцинації. Воно не здатне захистити дитину від інфекцій, проти яких проводиться щеплення.
Сенсорний, пізнавальний та інтелектуальний розвиток
Грудне вигодовування сприяє сенсорному та пізнавальному розвитку немовляти, а також закладає основу для подальшого інтелектуального розвитку. Дослідження доводять, що діти, яких годували грудьми, демонструють вищі результати академічної успішності та інтелектуального розвитку.
ПЕРЕВАГИ ГРУДНОГО ВИГОДОВУВАННЯ ДЛЯ МАТЕРІ
Захист від небезпечних хвороб
Грудне вигодовування може допомогти знизити ризик розвитку серцево-судинних захворювань, діабету 2 типу, раку яєчників та раку молочної залози.
Психічне здоровя та посилення емоційного звязку з дитиною
Грудне вигодовування знижує ризик розвитку післяродової депресії та посилює зв'язок матері з дитиною, сприяє покращенню та зміцненню сімейних відносин.
Природна контрацепція
Грудне вигодовування дозволяє робити перерви між вагітностями гормональний вплив часто викликає відсутність менструацій. Це природний (хоча і не 100% надійний) метод попередження вагітності, відомий як метод лактаційної аменореї (до 90% у перші шість місяців з обовязковим дотриманням усіх рекомендацій).
У разі виникнення запитань та труднощів з організації грудного вигодовування, не тривожтесь наодинці - звертайтесь до груп підтримки грудного вигодовування, представниками яких можуть бути як медичні працівники, так і матері з успішним досвідом грудного вигодовування.
Успішного Вам грудного вигодовування!
Підготували
Віта Кубрак та
Марина Гресько
ВДНЗ України Буковинський державний
медичний університет
Кафедра акушерства та гінекології

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 18.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.58
39.6
42.26
42.27

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо