emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
3 Грудня 2019 Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області 796

Корупція у системі державних органів як була, так і залишається тим фактором який руйнує державний апарат з середини. В Україні відбувається поступове реформування антикорупційного законодавства. В основному ці зміни спрямовані на реалізацію міжнародних стандартів протидії корупції.
Президентом України 02 жовтня 2019 року було підписано Закон України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції яким вноситься ряд змін до ЗУ Про запобігання корупції. Даний закон набрав чинності 18 жовтня 2019 року проте ряд норм вступають у силу лише з 1 січня 2020 року. Зокрема до них відносяться зміни щодо відомостей які зазначаються у декларації, до прикладу крім юридичних осіб кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є субєкт декларування або члени його сімї декларуванню також підлягають трасти або інші подібні правові утворення. Також субєкт декларування буде зобовязаний вносити відомості не лише про свої грошові активи а і активи членів своєї сімї.
Із 2020 року необхідно буде декларувати відомості про банківські та інші фінансові установи, у тому числі за кордоном, у яких субєкт декларування або члени його сімї мають відкриті рахунки. Крім цього декларуванню будуть підлягати відомості про фінансові зобовязання членів сімї; здійсненні видатки що перевищують 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року.
Також із наступного року вступають в силу зміни щодо викривачів корупції. Буде визначений правовий статус викривачів, їх права та гарантії захисту, забезпечено умови для розкриття інформації про корупцію, буде передбачена винагорода за повідомлення про корупційний злочин.
Дані зміни ще не вступили в силу, проте вони мають стати ще одним кроком на шляху удосконалення нашого законодавства. Для зменшення рівня корупції в Україні необхідно користуватися досвідом провідних європейських країн у боротьбі з цим негативним явищем. Хоч зарубіжний досвід по боротьбі із корупцією і не може бути перенесений у вітчизняне законодавство, проте його використання з урахуванням українських реалій може принести позитивні результати.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 20.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.66
39.68
42.23
42.24

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо