emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Грудня 2019 Пресофіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 1115

Цього тижня у столиці розпочалися курси з питань розвитку капеланської служби для військового духовенства, котре несе служіння в Збройних Силах України. Спільні навчання були організовані Королівською Канадською службою капеланів, яка готовить священників для Канадських Збройних Сил.
На запрошення канадських колег зїхалося 26 капеланів різних конфесій: Православної Церкви України, Української Греко-Католицької Церкви, а також протестантських церков. Всі вони пліч-о-пліч із закордонними колегами будуть говорити про будні та перспективи розвитку капеланського служіння. Це не перший десант канадських капеланів, котрий прибув до України з діалоговою місією. Схожі навчання вже відбувалися 2017 року у Львові.
Мета сьогоднішніх навчань - підвищити кваліфікацію військових капеланів через знайомство з підготовкою у Королівській канадській службі. Начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення ЗСУ генерал-лейтенант Олег Грунтковський називає такі спільні заходи корисними не лише для військових капеланів, а й для тих військовослужбовців Збройних сил України, котрі беруть у них участь. - Сподіваюся, що ці два тижні будуть корисним не лише у плані навчання, а й у плані спілкування. Тому що спілкуючись, ми більше відчуваємо свого співтовариша і більше можемо перейняти того, що нам потрібне, - говорить генерал-лейтенант Грунтковський.
Вітаючи учасників навчань, перший заступник голови СУВД прот. Тарас Мельник передав присутнім благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія. На його думку такі спільні заходи, як сьогоднішнє навчання, якнайбільше сприяють як внутрішньому вишколу капелана, так і побудові міцної капеланської структури в державі. - Ми вдячні нашим партнерам з Канади за те, що вони передають свій досвід. Для кожного капелана це є вагомим. Історія українського капеланства сягає багатьох століть. Новий період капеланського служіння почався із здобуттям Україною незалежності. Проте сучасність, я маю на увазі початок російської агресії, докорінно змінила все українське капеланство. Ми багато чого досягли самі, самовдосконалювалися. Але сьогодні настав такий етап, що нам потрібно переймати досвід наших закордонних партнерів, - говорить о. Тарас. Упродовж майже двох тижнів капелани говоритимуть про свою місію у війську, підніматимуть питання психічного здоровя та духовної стійкості.
Військову частину А4239 на даному заході представляє наш капелан,- архімандрит, отець Даниїл, настоятель храму Божому святого мученика Нестора Солунського, що на території військової частини. Саме він поділився інформацією про цю подію, розвиває капеланську службу та задовольняє духовні потреби особового складу військової частини А4239.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.72
39.74
42.23
42.25

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо