emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Грудня 2019 Пресофіцер військової частини А4239 Олексій Наконечний 714

Вдячність волонтерам
Сьогодні, 5 грудня, в Україні й у світі відзначають Міжнародний день волонтерів. Офіційна назва цього Дня - Міжнародний день добровольців в імя економічного і соціального розвитку, проголошений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства.
Волонтер у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках престарілих. Вони доглядають хворих і допомагають старшим людям поратися по господарству.
Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році, у Франції, під Страсбургом, був здійснений перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, у рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найзапекліших боїв між німецькими й французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія, й рух поширився світом.
Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2013 саме Революція Гідності, а потім і війна на Сході дали поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке з поодиноких спорадичних випадків виросло в потужний громадянський рух.
Саме волонтери добровольцями йшли на фронт, волонтери збирали по світу гроші й везли на передову все, що лише могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори. Саме завдяки українським волонтерам їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та фанатичній відданості справі Україна вистояла й зберегла незалежність.
Командування військової частини А4239 вдячне за підтримку, значну допомогу нашим друзям, благодійникам та волонтерам, а саме: міському голові міста Хмельницького Симчишину О.С., військовому волонтеру Олені Ярошенко, Владиці Антонію, митрополиту Хмельницькому і Камянець-Подільському, начальнику відділу Хмельницької державної адміністрації Мартинюку В.М., заступнику директора з управління персоналом та юридичних питань Хмельницьобленерго Гаврилюку В.В., заступнику директора з виробництва виробничого обєднання Новатор Токарчуку М.С., директору будівельно-господарчого гіпермаркету Епіцентр Паюку В.С., директору регіонального управління Приватбанк Браніцькому Ю.О., директору торгового центру Ріко Пісковецькому Р.В., голові ГО Творча сотня Рух до перемоги Радушинській О.П. та ін.
Від щирого серця ми Вас вітаємо з Міжнародним днем волонтера!
У час, коли наша країна перебувала у надскладній ситуації, коли порушено територальну цілісність, підірвано економіку, а серед простих людей панували нерозуміння і розбрат, саме Ваша активна громадська позиція, небайдужість та невтомна праця додавала віри у те, що у нашого народу є майбутнє. Адже єднання - це запорука успіху.
Висловлюємо Вам слова подяки від імені кожного, якому Ви допомогли, за Вашу людяність, доброту та безкорисливу працю. Ви витрачаєте свій час та сили на те, щоб допомогти іншим. Ви дійсно робите потрібні, гарні і важливі для нас справи. Завдяки Вашій підтримці значно посилився бойовий український дух, ми відчули, що не одні боремося з ворогом, а є єдиним народом, який неможливо здолати!
Нехай Ваша доброта повернеться до Вас сторицею. Бажаємо Вам, оптимізму, здоровя, невичерпної енергії та миру!




Військова частина А4239 запрошує патріотів, що бажають долучитися до лав Збройних Сил України і стати на захист територіальної цілісності та незалежності України. Телефон у місті Хмельницькому: 65-62-25.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.13
39.17
42.26
42.3

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо