emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Грудня 2019 Бажура Христина Анатоліївна 1465

Присутність партнера на пологах це не тільки моральна і фізична підтримка, а й різноманітна допомога, до того ж неабияка.
До того ж партнерські пологи фактично гарантувають чоловікові можливість першим побачити маля, майже одразу взяти його на руки, встановивши в такий спосіб контакт.
Багато хто до останньої хвилини коливається в ухваленні рішення, чи варто народжувати разом з чоловіком. І це цілком справедливо: важко робити вибір, коли не знаєш, що саме тебе чекає. Тому краще наперед домовитися, що якщо вже в процесі пологів хтось захоче відмовитися від ідеї народжувати разом, він прямо скаже про це.
У такій відвертості немає нічого страшного. Це цілком доросле рішення спробувати, тверезо оцінити свої сили і якщо їх недостатньо, відмовитися, щоб не нашкодити ні собі, ні відносинам, ні самому процесу. Адже головне хороші пологи в атмосфері довірливості і щирості.

ЧИМ ЖЕ ПАРТНЕР МОЖЕ ДОПОМОГТИ ПРИ ПОЛОГАХ?
- [x] По-перше, почати слід з того, що, будь-яка людина, потрапляючи в лікарняні стіни, навряд чи здатний відчувати радість і залишатися розслабленим і спокійним. Тому, перше завдання партнера максимально помякшити дратівливу дію лікарняних стін і білих халатів. Перебуваючи у цей складний і важливий час поруч з породіллею, чоловік повинен підтримати її спокій і позитивний настрій.
- [x] По-друге, у партнера в пологовому будинку дуже важлива роль буфера головної сполучної ланки між майбутньою матусею і медперсоналом, саме йому доведеться взяти на себе зясування всіляких незрозумілих моментів. Приміром, чи дозволено пересуватися під час перейм, що потрібно брати із собою до пологової кімнати, підібрати зручну позицію жінки під час перейм.
- [x] По-третє, методики природного знеболювання пологового процесу краще опрацювати за участю близької людини. Адже, як відомо, головним принципом безболісних пологів є відсутність страху, провокуючого напруження всіх мязів, які повинні бути розслаблені, щоб легко і швидко випустити малюка назовні. А хто, як не коханий чоловік або рідна людина в змозі допомогти позбутися страхів?
- [x] По-четверте, присутність на пологах це далеко не межа героїзму. Найцікавіше почнеться, коли знесилену новоявлену матусю з малюком переведуть в палату. У більшості сучасних пологових будинків дитину не забирають від мами, як раніше. Тобто втомленій матусі не буде можливості нормально відпочити і виспатися, їй необхідно доглядати за новонародженим. А діти нерідко бувають вельми неспокійними, потребують уваги через зригування, болі в животику в перші доби життя, частого прикладання до материнських грудей. Саме в цей час матусі необхідна найбільша допомога. У породіллі можуть паморочиться голова, нити шви, а дитинці то клізму, то памперс, то одягнути, то роздягнути, то погодувати, то покачати. Для цього й існують сімейні палати, де партнер може проявити себе справжнім помічником, опорою, цілодобово надати просто неоціненну підтримку.

Тож розглянемо аргументи ЗА партнерські пологи:
1. Згідно зі статистикою, більшість жінок, які народжували зі своїми коханими чоловіками або кимось з близьких людей, народили самостійно, без стимуляції.
2. Партнерські пологи, зазвичай, проходять легше для жінки і в багатьох випадках без розривів.
3. Середньостатистична тривалість партнерських пологів зазвичай менша, ніж в жінок, які народжують без підтримки близької людини.
4. Кількість реанімації та кесаревих розтинів також значно знизилась з моменту введення практики партнерських пологів.
5. Жінка почуває себе вільніше та спокійніше поруч з чоловіком, що покращує її взаємодію з дитиною, допомагає краще відчувати своє тіло. Таким чином, вірогідність травмування дитини під час пологів також знижується.
6. Чоловіки, які свідомо пішли на такий крок, зазвичай згадують народження своєї дитини як найнеймовірнішу та найпрекраснішу подію в житті.
7. Багато пар розповідають про покращення своїх стосунків та зміцнення сімї після спільного досвіду.



Найбільше участь у партнерських пологах впливає на самого чоловіка.
Його присутність у найголовнішу мить і постійне залучення на всіх етапах вагітності допомагає стати рівноправним і рівноважливим учасником процесу, зрозуміти потреби дитини, дружини та свої власні.
Мабуть, найважливіша якість партнера любити майбутню маму, а на пологах тим більше. Якщо чоловік щиро любить жінку, яка збирається народити йому дитину, то прийме будь-які її реакції, буде готовий зробити для неї все, що знадобиться, не стане оцінювати її в цей непростий момент або ображатися на неї. Він побачить свою кохану в найприроднішому стані, і поведінка її відповідатиме тому, що заклала в неї сама природа. І саме любов допоможе їм прожити цей щонайпотужніший по напруженню відчуттів день на одному диханні день народження їхньої дитини.

Рішення про спільні пологи має бути в першу чергу обопільним. Одного бажання майбутньої мами, яке пояснюється необхідністю моральної підтримки близької людини в такій нелегкій справі, недостатньо. Майбутній тато, в першу чергу, повинен бути психологічно підготовлений, щоб надати цю підтримку. Багато статей написано експертами про користь і шкоду спільних пологів, як для жінки, так і для чоловіка. Але одне є очевидним: за відсутності бажання у чоловіка, участь у пологах принесе тільки негативні емоції для обох.
Приймаючи рішення про свою участь в пологах, чоловікам необхідно запастися хоробрістю і терпінням, адже витримати весь марафон дуже непросто як морально, так і фізично. Але, зважившись піти на пологи зі своєю коханою, пам'ятайте, що робите це не заради себе, а для неї і в ім'я вашої майбутньої дитини.


ПАМЯТКА ДЛЯ ТИХ, ХТО ДУМАЄ ПРО ПАРТНЕРСЬКІ ПОЛОГИ
1. Лише спільне бажання та чітке усвідомлення всього процесу є запорукою успіху.
2. Знання всьому голова. Дізнайтеся про пологи якомога більше, вивчіть етапи процесу та що, коли і хто має робити. Не панікуйте і спокійно робіть свою справу.
3. Чоловік рівноправний і рівноважливий учасник процесу, і його роль та значення для подальшої долі дитини та родини можуть бути колосальними, якщо ви спільно пройдете через пологи.
4. Пологи це складно, але поруч з близькою людиною цей день може стати максимально комфортним для кожного учасника та навіть найщасливішим днем життя вашої сімї.
5. Не варто боятися: насолоджуйтеся моментом, зустрічайте нове життя сміливо та будьте щасливі.


Спільні пологи це фінал спільної вагітності. Якщо пара свідомо підходить до питання зачаття, разом переживає всі стадії вагітності, то це цілком природно, щоб чоловік був присутній на пологах своєї дитини й допомагав своїй дружині.

Підготували :
Бажура Христина Анатоліївна та
Булик Тетяна Сергіївна
Кафедра акушерства та гінекології
ВДНЗ України Буковинський державний медичний університет

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо