emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
9 Грудня 2019 Басюк Анна - студентка 5 курсу, Ніцович Ігор Романович - доцент кафедри акушерства та гінекології Вищого державного навчального закладу України «Буковинський державний медичний університет» 1307

Спорт і вагітність
Спорт і вагітність це взагалі поєднується? Чи не зашкодить це моїй майбутній дитині? Ці та інші питання задає собі чи не кожна майбутня мама.
Під час вагітності виконувати фізичні вправи не тільки можна, а й необхідно. Вони покращують самопочуття майбутньої мами, піднімають настрій та навіть зменшують ризики різноманітних ускладнень (при нормальному перебігу вагітності).
Проте ми сьогодні поговоримо про існуючий комплекс вправ, які просто необхідно робити кожній вагітній жінці - це вправи Кегеля.
Звернемось трохи до історії, щоб краще зрозуміти їх суть. Традиційно на Сході велика увага приділялася збереженню здоровя та сексуальної привабливості, оскільки там жінки багато і часто народжували. Тому в культурі східних країн було прийнято укріплювати мязи живота і, що навіть важливіше мязи промежини. А робили це жінки, танцюючи танець живота і красиво, і корисно. В словянських країнах тренувати мязи промежини почали відносно недавно. В середині минулого століття стали відомими і популярними вправи Кегеля. Свою назву вони отримали від імені автора - професора гінекології, американця Арнольда Кегеля. Будучи практикуючим лікарем, він зауважив, що існує чіткий звязок між станом вагінальних мязів та багатьма гінекологічними захворюваннями (наприклад, з нетриманням сечі). Тому і дотепер ці впрaви такі популярні.
Трохи про анатомію: мязи тазового дна або мязи промежини складаються з трьох шарів і, наче бандаж, підтримують органи, що містяться в малому тазі (матку, сечовий міхур і пряму кишку), а під час вагітності і плід з усіма оболонками та водами.
Під час вагітності особливо актуально підтримувати вище згадані мязи у тонусі, що попереджає розвиток таких ускладнень під час пологів та в післяпологовому періоді, як:
зменшення дискомфорту від набряку промежини після пологів;
зниження ймовірності розриву промежини, потреби в епізіотомії (розрізу промежини під час пологів);
зменшення нетримання сечі під час вагітності та після пологів (під час чихання, сміху, кашлю);
забезпечується більш повне випорожнення сечового міхура та кишечника під час вагітності.
Перевага вправ Кегеля ще й у тому, що вони не потребують спеціального оснащення, приміщення чи погодних умов. Ви можете їх робити на роботі, за кермом або під час перегляду улюбленого серіалу чи читаючи книгу. Мʼязи скорочуються, коли жінка перериває сечовипускання або скорочує піхву. Виконувати вправи потрібно скорочуючи мязи на 5-10 с, поступово збільшуючи час, частота виконань від 5 до 30 разів на день. Обовязково перед початком виконання спорожнити сечовий міхур та кишечник.
Ось найпростіші вправи із комплексу Кегеля:
ЛІФТ - назва відповідає змісту, оскільки виконання вправи можна описати як образний перехід з поверху на поверх: трохи скоротіть мязи промежини та піхви (це буде 1-й поверх), потім затисніть їх на 3-5 с, після цього знову скоротіть (2-й поверх), знову затисніть. Так треба піднятися на 4-5 поверхів і спуститися назад, поетапно затримуючись на кожному поверсі;
БЛИМАВКА - у швидкому темпі напружувати то вагінальні, то анальні мязи по 1-2 с, розслабляти їх треба у зворотному порядку, починаючи з мязів ануса;
ІМІТАЦІЯ - ця вправа вчить відчувати, які мязи працюють під час проходження плоду пологовими шляхами, щоб потуги були максимально ефективними. Вправу краще виконувати лежачи або в тому положенні, в якому ви можете максимально розслабитись. Потрібно натужитись так, ніби ви намагаєтесь опорожнити кишечник, після цього розслабитись. Повторити вправу кілька разів по 1-2 с на напруження та на розслаблення.
Вправи Кегеля можна виконувати до, під час вагітності та особливо корисно в післяпологовому періоді для швидкого відновлення, а невагітним жінкам для поліпшення якості статевого життя.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.03.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.3
39.33
42.42
42.45

Архів новин

<<Березень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31



«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо