emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
15 Грудня 2019 Матяшок Анастасія та Тетяна Булик ВДНЗ України Буковинський державний медичний університет 768

Планування вагітності: з чого почати ?
Згідно статистики, близько 80% вагітностей настають незаплановано, внаслідок цього третина з народжених дітей мають вади розвитку та інші захворювання, які можна попередити, якщо бути готовим до народження нового життя.
Планування вагітності- вкрай важливий процес, оскільки від нього залежить здоров`я і майбутнє малюка. По-перше, слід відмовитися від шкідливих звичок і загалом вести більш здоровий спосіб життя. По-друге, пройти огляд у лікаря-гінеколога та лікаря-уролога, після консультації яких, Вам буде призначений ряд аналізів та, за необхідності, консультації у додаткових спеціалістів. За наявності хронічних захворювань варто припинити прийом медичних препаратів, якщо це можливо, але лише після консультації з лікарем. Не варто забувати, що перед плануванням вагітності необхідно збалансувати свій раціон харчування (збільшити вживання свіжих фруктів та овочів, варто почати прийом фолієвої кислоти за 2 місяці до запланованої вагітності, проконсультувавшись з лікарем) та рівень фізичних навантажень. Майбутній матері необхідний здоровий сон, правильний розпорядок дня. Не слід забувати і про уникання психо-емоційних навантажень таких, як стрес. Чоловіку за три місяці до планового зачаття необхідно позбутися шкідливих звичок, адже саме за цей період повністю оновлюється генетичний матеріал чоловіка.
Але, не варто переживати, якщо вагітність настала незаплановано, адже в перші 10 днів зародок ще не прикріпився до стінки матки і не приєднався до системи кровообігу матері, тому будь-які шкідливі чинники, такі як: алкоголь, медичні препарати і тд. не потрапляють в організм дитини.
Нехай у Вашому житті все завжди йде по плану!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо