emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
16 Грудня 2019 Комісарова Тетяна Олегівна 1644

Що ж відбувається в організмі жінки під час пологів?
Тріада основних симптомів гестозу: набряки, артеріальна гіпертензія, білок у сечі. Починається все, як правило, з появи набряків, при цьому самопочуття жінки залишається нормальним. Пізніше приєднуються і інші симптоми, хоча бувають випадки наявності тільки одного або двох ознак недугу. Крім того, жінку іноді турбує нудота, яка нагадує токсикоз перших місяців вагітності.

Як вже говорилося вище, приховані набряки можна запідозрити за допомогою регулярного зважування майбутньої мами. Різкі і великі надбавки у вазі вказують на затримку рідини в її організмі. Для виявлення білка, який видіяляється нирками (протеїнурії) використовують нелюбимий багатьма жінками загальний аналіз сечі. Крім того, при підозрі на гестоз проводиться вимірювання добового діурезу кількості сечі за добу.
Викладач Булик Т. С.



Щоб отримати достовірні показники артеріального тиску, лікар вимірює його 1-2 рази за прийом, а також просить жінку проводити вимірювання ще і вдома, так як деякі майбутні мами дуже нервують під час візиту до лікаря, що може позначитися на результатах дослідження не в кращу сторону .

Вчасно недіагностований і нелікований гестоз може перейти в прееклампсію і еклампсію це особливо важкі і небезпечні ускладнення вагітності, при яких уражається ЦНС і порушується функціонування всіх життєво важливих органів. Страшними симптомами розвитку цих станів є: нудота, блювота, біль в епігастрії, поява мушок перед очима, сильний головний біль, сонливість або безсоння, млявість, дратівливість.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 29.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
41.05
41.1
44.5
44.54

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо