emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Грудня 2019 Булик Тетяна та Чередарик Світлана 812

Про що слід памятати під час вагітності
Нагляд за вагітною. Регулярні візити до лікаря протягом усієї вагітності зменшують ризик материнської смертності. Нагляд за вагітною жінкою допомагає фахівцям визначити, коли необхідно надати особливу допомогу. Наприклад, при багатоплідній вагітності, гіпертонії, діабеті, проблемах з серцем і нирками.
Майбутня мама повинна дати медикам усю інформацію про свій стан здоровя, у тому числі свою медичну картку. Також вона може вільно запитувати про те, що її цікавить.
Алкоголь і наркотики. Якщо мати вживає алкоголь чи наркотики (у тому числі тютюн) зростає імовірність, що дитина народиться з відхиленнями, що призводять до затримки розумового розвитку, а також з фізичними аномаліями чи розладами поведінки. У немовлят матерів-наркоманок часом навіть виявляються ознаки абстиненції. Хоча дехто вважає, що час від часу склянка вина зовсім не зашкодить, фахівці зазвичай радять повністю відмовитися від спиртних напоїв під час вагітності. Майбутні матері повинні також остерігатися пасивного куріння.
Ліки. Не можна приймати жодних ліків, якщо їх спеціально не прописав лікар, який знає про вагітність і ретельно зважив увесь ризик. Деякі вітамінні добавки можуть також зашкодити. Наприклад, надлишок вітаміну A спричиняє іноді деформацію плоду.
Контролювання ваги. Вагітна жінка має слідкувати за своєю вагою. Згідно з книжкою Крауса (Food, Nutrition and Diet Therapy), якщо вага немовляти при народженні мала, імовірність його смерті у 40 разів вища, ніж новонародженого з нормальною вагою. Однак якщо їсти за двох, це лише сприяє ожирінню. Нормальне збільшення ваги очевидніше з другого триместра вагітності свідчить, що майбутня мама належно задовольняє свої дедалі більші потреби*.
Гігієна та інші заходи. Можна, як звичайно, приймати ванну і душ, але гігієнічних спринцювань під час вагітності робити не слід. Вагітна жінка повинна ухилятися від контакту з тими, хто має вірусну інфекцію, як-от краснуха. До того ж, щоб запобігти токсоплазмозу, не можна споживати недоготованого мяса, а також треба уважати, аби не торкатися котячих екскрементів. Важливо теж дотримуватись звичайних правил гігієни: мити руки та сирі продукти. Статеві зносини зазвичай не становлять загрози, за винятком останніх тижнів вагітності або у випадку кровотечі чи коли вже був викидень.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 23.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.72
39.74
42.23
42.25

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо