emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
17 Грудня 2019 Булик Тетяна та Руснак Наталія 3172

БАГАТОПЛІДНА ВАГІТНІСТЬ
Багатоплідною називається вагітність, при якій в організмі жінки одночасно розвиваються два або більше число плодів. Діти, що народилися від багатоплідної вагітності, називаються близнюками. Фізіологічним є розвиток у матці одного плода. Частота багатоплідної вагітності становить 0,4-1,6% усіх пологів і має тенденцію до збільшення в усьому світі.

Протягом багатьох століть учені різних країн намагалися зрозуміти і вивчити процеси, які зумовлюють появу близ; нюків. Ще у V столітті до н. е. вчені і філософи Емпедокл і Демокріт, а пізніше Гіппократ прагнули зрозуміти виношу; вання і народження одразу двох або декількох дітей і припу; стили як пояснення цього явища так званий надлишок насіннєвої рідини речовини, з якої, за їхнім уявленням, ут; ворюється зародок. Більш науковими були уявлення Арис; тотеля, який зазначав звязок багатоплідності з різними ано; маліями і стверджував існування аналогії між виникненням вроджених вад і народженням близнюків. У XVIII сторіччі інтерес до різних аномалій і вад розвит; ку значно збільшився. У Петербурзі за указом Петра I у Кун; сткамері зібрано біологічні експонати з різними вадами роз; витку, серед яких були представлені зрощені близнюки. У Росії вивченням таких явищ займалися К.Ф. Вольф і відо; мий ембріолог К.М. Бер. Вони стверджували, що поява зро; щених близнюків це результат роздвоєння одного ембріона. Інші вчені вважали, що у таких випадках відбу; вається злиття двох зародків тотожними частинами: голова з головою, хребет з хребтом. У другій половині ХІХ століття було доведено, що ембріональні оболонки зародків близнюків не завжди мають однакову будову, що стало підґрунтям для появи думки про існування двох біологічних феноменів монозиготних і ди; зиготних близнюків

Багатоплідна вагітність може розвиватися внаслідок двох або більше яйцеклітин, що дозріли одночасно, а також розвитку двох або більше ембріонів з однієї яйцеклітини (поліембріонія). Чинники розвитку багатоплідної вагітності: - зростання віку і кількості пологів в анамнезі матері; - великий зріст і маса тіла жінки; - спадковість (сімейна схильність за материнською лінією); - вади розвитку матки(сідлоподібна, подвійна); - група крові О(І) або А(ІІ); - належність до чорної раси; - вживання до вагітності комбінованих оральних контрацептивів; - індукція овуляції та суперовуляція, запліднення in vitro.

Діагностика багатоплідної вагітності
В сучасному акушерстві найбільш точний і ранній діагноз багатоплідної вагітностіґрунтується на даних ультразвукового дослідження. Завдяки використанню трансвагінального датчика діагностика двійні можлива з 6-го тижня вагітності; внаслідок рутинного трансабдомінального дослідження з 10-го тижня. Кожного другого випадку двійні, яка виявляється під час ультразвукового дослідження у ранні терміни гестації, один із плодів абортується або гине з наступною резорбцією, що супроводжується подальшим розвитком одноплідної вагітності й пологами одним плодом.

Профілактика багатопліддя
Для профілактики багатоплідної вагітності рекомендують: використовувати барєрні методи контрацепції протягом першого менструального циклу після припинення вживання оральних контрацептивів; надавати перевагу кломіфен-цитрату під час індукції овуляції; лікування гонадотропними гормонами проводити лише адекватними дозами під щоденним ультразвуковим моніторингом за ростом фолікула. Сучасні допоміжні репродуктивні технології екстракорпорального запліднення і пересадження ембріона дозволяють проводити вилучення (елімінацію) з матки зайвих плодів під ультразвуковим контролем.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 25.04.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
39.63
39.69
42.51
42.56

Архів новин

<<Квітень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

     


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо