emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
5 Липня 2024 Наталія Рубиш 210

Стресостійкість учасниць зросла на 49%. Підсумки програми ReStart Свідомості та гайд на Дія.Освіта

Навчально-оздоровча програма від Impact Force, спрямована на покращення ментального здоровя, соціальну реінтеграцію та підготовку до карєрного і професійного розвитку, довела свою ефективність.

У рамках програми "ReStart Свідомості" для ветеранок та жінок - членів сімей ветеранів, яка тривала з лютого по червень 2024 року, 75 учасниць провели разом з 28 експертами та менторами більше 260 годин колективних й індивідуальних занять. За даними, отриманими Науково-практичним центром профілактичної та клінічної медицини в ході медичних обстежень та опрацювання опитувальника психологічного стану, після трьох місяців участі у програмі якість сну учасниць покращилася на 34%, стресостійкість - на 49%, а симптоми депресії зменшилися на 44%. Також усі жінки, які брали участь у програмі, відзначили підвищення впевненості в собі та готовність до реінтеграції в новий робочий простір.

Програма складалася з двох модулів: Ментальне здоровя та Карєрний розвиток. На першому учасниці пройшли діагностику на спеціальному обладнанні, яке вимірює варіабельність серцевого ритму, та навчилися медитативним і дихальним технікам, що допомагають краще розуміти свій психоемоційний стан, покращити сон, зменшити рівень тривожності та віднайти необхідний баланс. Під час другого модулю вони отримали знання та навички, які зможуть допомогти їм у карєрному та професійному розвитку.

Війна проходить не лише по лінії фронту. Війна всередині кожного: на лінії фронту вона фізична, поза ним - вона психологічна. І наше завдання надати підтримку та дієві інструменти, які допоможуть перезавантажитися та зробити новий старт у цивільному житті тим, хто повертається і потребує допомоги. Наша програма не лише про психологічну реабілітацію та покращення ментального здоровя, а й про здобуття знань та навичок, які допоможуть жінкам розширити свої професійні можливості та розкрити потенціал. Адже ми впевнені, що саме такий комплексний, системний та інтегрований підхід дозволить кардинально змінити життя учасниць та досягти максимальних результатів, - відзначає співзасновниця Impact Force Ольга Дьякова.

Аби про ефективні немедикаментозні методи боротьби зі стресом та тривожністю дізналося більше людей, які потребують допомоги, організатори програми "ReStart Свідомості" створили гайд Відновлення ментального здоров'я та підвищення стресостійкості дієвими техніками самодопомоги, який містить відеолекції з провідними експертами, корисні поради, інтерв'ю з учасницями програми та додаткові матеріали:


Лекція 1: "Стрес, стресостійкість, базові техніки дихання"
Лекція 2: "Основи медитації: як практикувати і чого очікувати?"
Лекція 3: "Як переживати важкі емоційні стани?"
Лекція 4: "Залежності та співзалежні стосунки"
Лекція 5: "Цілепокладання та проєктування майбутнього"

Завдяки програмі моє життя змінилося, і воно якісно відрізняється від того, що було раніше. Депресія, безсоння, постійна тривога залишилися у минулому. Я вдячна організаторам за все за навчання, за корисні поради. За те, що я стала спокійніша та набагато впевненіша у собі. І головне - за те, що познайомили з такою кількістю чудових жінок, які з тобою на одній хвилі і завжди готові прийти на допомогу, - ділиться враженнями одна з учасниць програми.

Гайд опублікований на освітній платформі Дія.Освіта та доступний за посиланням: https://osvita.diia.gov.ua/guides/restoring-mental-health-and-increasing-resilience-with-effective-self-help-techniques

***
Програма "ReStart Свідомості" реалізовувалася Impact Force в партнерстві з ООН Жінки за підтримки Державної наукової установи Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами, інформаційної підтримки Міністерства цифрової трансформації України та Дія.Освіта та за фінансової підтримки урядів Японії та Франції.

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.98
41
44.7
44.7

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо