emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwaytSkypeWhatsappViberPhoneMailПункт
У розділі "Новини читачів" (НарКор — Народний Кореспондент) Ви маєте можливість прочитати новини від користувачів, скарги жителів Хмельниччини, відомості про аварії, надзвичайні події, що сталися у нашому регіоні або ж додати власну новину.
8 Липня 2024 Пресслужба ХОССЦ 213

Одразу дві унікальні операції на серціпровели у КНП "Хмельницький обласний серцево-судинний центр"!

Вперше на Хмельниччині, потужною командою кардіохірургів та інтервенційних кардіологів, виконано транскатетерну імплантацію аортального клапана (TAVI).

У нормі аортальний клапан контролює потік крові від серця до тіла. Внаслідок ряду причин, з часом він заповнюється відкладеннями кальцію, стає жорстким і розвивається так званий аортальний стеноз. Площа відкриття клапана значно зменшується (перешкоджаючи кровотоку, викликаючи такі симптоми як задишка, біль у грудях, втома, прискорене серцебиття) та призводить до виникнення серцевої недостатності.

"Єдиним методом лікування такої патології є заміна аортального клапана, а операція на відкритому серці, тривалістю понад чотири години є на сьогодні стандартною. TAVI - це найсучасніша високотехнологічна методика імплантації клапана, яка проводилась в катетеризаційній лабораторії, ендоваскулярно, без розрізу грудини та зупинки серця", - розповідає директор КНП "ХОССЦ", д.н. Андрій КЛАНЦА - "Такий метод оперування використовується в провідних клініках України та світу і дозволяє досягти результатів, порівнянних з відкритою хірургічною технікою, але з меншою вірогідністю ускладнень та значно коротшим терміном госпіталізації та реабілітації. Обидві наші пацієнтки поважного віку і таке малоінвазивне півторагодинне втручання було для них єдиною альтернативою. Дякую колегам за високопрофесійну злагоджену роботу!"

Втручання проводили: кардіохірурги Андрій КЛАНЦА, Валерій СУХАРЄВ, Богдан СМОЛІЙ, інтервенційний кардіолог Михайло ГЛАДІЙ, лікарі-анестезіологи Юрій ГОРДЄЄВ, Руслана ГРИГОРУК, лікар ультразвукової діагностики Оксана ЯЦИНА. Консультативна та практична допомога: фахівці Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН України Ігор ДІТКІВСЬКИЙ та Богдан ЧЕРПАК, а також представник компанії "Medtronic", що здійснює науково-практичний супровід програми "TAVI" в Україні Ілля МАРЦИНЮК.

Дякуємо колегам Національного інституту серцево-судинної хірургії імені М. М. Амосова НАМН України, директору Інституту, академіку Василю ЛАЗОРИШИНЦЮ за багаторічну дружбу та наставництво.

Дякуємо Міністерству охорони здоровя України та Уряду, які запроваджують програму з імплантації аортальних клапанів, завдяки чому ці дороговартісні пристрої були надані пацієнткам за рахунок держави.

Дякуємо Збройним силам України, які дають нам можливість рухатись вперед!

Коментувати:
Коментарів - 0:

Популярні новини

Останні фото та відео


Курси валют на 16.07.2024
купівля
продаж
Міжбанк
$
40.98
41
44.7
44.7

Архів новин

<<Липень 2024>>
ПнВтСрЧтПтСбНд
1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

    


«Єдині новини» на Хмельниччині та Україні. Для цього натисніть на трансляції хмельницьких і всеукраїнських телеканалів, або слухайте радіо khm-radio.ye.ua чи radio.ye.ua
"Єдині новини" на Українському радіо