ye-logo.v1.2

Спортивний Кам’янець: туристичний сезон відкривають масштабними змаганнями з бігом, сплавом і скелелазінням

Спорт 1843
Змагалися люди різного віку
Змагалися люди різного віку. Фото: автора

За перше місце змагаються спортсмени і любителі з різних міст країни.

 У рамках відкриття туристичного сезону сьогодні, 22 квітня, у Кам`янці-Подільському вперше організували Всеукраїнський ТУРатлон "KANYON". На змагання зареєструвалися близько 50 учасників різного віку.

Як розповіли організатори, ТУРатлон складається з 4 етапів, усі з них – у каньйоні річки Смотрич. Це біг, підйом-спуск скелями, сплав по річці, переправа на канатах та велопробіг. Загальна протяжність маршруту складає 5 кілометрів.

«Такі змагання в нашому місті вперше. Вони відбуваються повністю в каньйоні. Назва пов’язана з відкриттям туристичного сезону і схожа на триатлон. Призовний фонд – 5, 3, 2 тисячі гривень, але всі учасники отримають подарунки. Мета змагань – популяризація і розвиток спорту в Кам`янці-Подільському», - розповідає співорганізатор Олександр Полатайко.

Учасники приїхали звідусіль

Зареєструвалося чимало учасників з різних міст. Олег приїхав з Хмельницького. Чоловік розповідає, що намагається поєднувати життя зі спортом, бо це цікаво. Сьогодні він змагається не за головний приз – 5 тисяч гривень, а заради здоров’я.

Стартував ТУРатлон на Алеї закоханих

«Взагалі по життю я займаюсь і бігом, і скелелазінням, і велосипедом. Навіть сплавляюсь по річці. Тут живуть мої друзі, ми разом захоплюємося спортом. Я вранці бігаю, але бачу, суперники в мене такі марафонці, що мабуть, першим не буду», - каже Олег Соловей.

Перший етап - біг

Позмагатися в кам`янецькому каньйоні приїхали люди з Києва, Житомира і Чернівців. Кажуть, каньйон створений для таких змагань.

Довелося і через річку проходити


У річці було нелегко

Фінішувати довелося вже на велосипеді

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую