ye-logo.v1.2

Футзал. «Сокіл» - «Продексім»: на бразильців подивилися, і себе показали (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Спорт 2461
Олександр Педяш оформив буль у матчі проти Продексіма й продовжує очолювати список кращих бомбардирів Екстра-ліги
Олександр Педяш оформив буль у матчі проти Продексіма й продовжує очолювати список кращих бомбардирів Екстра-ліги. Фото: автора

Хмельничани провели центральний матч 9 туру в «Екстра-лізі» проти діючого чемпіона України.

Херсонський «Продексім», вочевидь, прибув до Хмельницького, аби стати першим клубом в цьому сезоні, якому вдасться переграти «Сокіл». Привіз на матч і трьох бразильців. Щоправда, один із них – Мадсон, який лише днями уклав угоду з херсонцям, споглядав за матчем на трибунах. А ось Рониньо та Фумаса були доволі активними в складі своєї команди. Щоправда, бразильці з грузинськими паспортами не допомогли «Продексіму» переграти «Сокіл». 

«Нічого не вигадуємо. Ми переглянули усі поєдинки суперника, розібрали їх. Ну, а вже сам матч покаже що до чого і як», - говорив журналісту сайту «Є» наставник «соколят» Роман Ковальчик напередодні гри. І з перших хвилин було видно, що хмельничани добре вивчили слабкі сторони суперника, які й почали використовувати. Як тільки гравці «Сокола» додавали в швидкості, то чемпіони, інколи, просто губилися на майданчику. І вже на 4 хвилині матчу господарі повинні були відкривати рахунок у гру. Але Олександр Педяш з метрів чотирьох пробив прямо в голкіпера Кирила Ципуна.

Богдан Кручек може й не такий технічний, як Рониньо, але силові дуелі бразильцю не програвав.

Фумаса не раз загрожував воротам "Сокола", але голкіпер Ілля Бакінський не дозволив вразити його ворота.

Гості ж мали відмінний шанс на 10 хвилині. Та Фумаса програв дуель воротарю «Сокола» Іллі Бакінському. Ще через хвилину уся лава запасних «Продексіма» схопилася за голову. Спочатку бив Рониньо, але Бакінський відбив, на добиванні першим був Фумаса, але знову відмінно зіграв Ілля. Херсонцям вдалося заволодіти ініціативою в матчі, але… Роман Ковальчик за 7 хвилин 21 секунду до перерви взяв тайм-аут. Схоже, наставнику «Сокола» вдалося не лише перебудувати гру своєї команди, а й збити темп суперника. Адже хмельничани знову заграли краще.

Андрій Хамдамов хоч і не забив Ципуну, але проблем "Продексіму" створив чимало.

На 14 хвилині господарі забили. Але арбітри не зарахували гол Артура Подлюка, адже до гольового удару Артур порушив правила. Невдовзі тайм-аут взяв й Ігор Москичов, наставник «Продексіма». Утім, після хвилинної перерви нічого по суті не змінилося. А навпаки… «Сокіл» забив! Руслан Шеремета навісив із кутового прямо під удар Педяшу, а кращий форвард «Екстра-ліги» добрячи приклався до м’яча – без шансів для Ципуна. Через 53 секунди глядачі знову скандували «Гол». Цього разу Шеремета вводив м’яч з-за бокової лінії. Руслан прострелив у штрафний майданчик, м’яч влучив у ногу Фумасі й опинився в воротах – 2:0. А на останній хвилині першого тайму «Сокіл» міг збільшити свою перевагу. Але удари Мартинюка та Подлюка «потягнув» Ципун.

Статистика першого тайму.
«Сокіл» - 19 ударів (10 у ствір), 5 кутових, 5 фолів.
«Продексім» - 20 ударів (10 у ствір), 3 кутових, 5 фолів.

Після перерви «Продексім» замінив голкіпера – замість Кирила Ципуна вийшов Юрій Савенко. Це була тактична заміна. Адже Савенко добре грає ногами і може підключатися до атак своєї команди. Це, власне, і відбувалося протягом усього другого тайму. Та на початку…

Артур Подлюк інколи фінтив краще за бразильських легіонерів "Продексіму".

Вже на першій же хвилині Дмитро Калуков міг відіграти один гол. Але «Сокіл» врятувала поперечина. На 29 хвилині ледь не забив Євген Ланко. Та цього разу на користь хмельничан зіграла стійка. А, що господарі? У першій половині другого тайму вони частіше грали другим номером та створювали небезпечні контратаки. Складалося враження, що гравці «Сокола» контролюють ситуацію і в потрібний час ще порадують своїх прихильників черговим голом.

Юрій Савенко захищав ворота "Продексіма" в другому таймі й також пропустив два голи.

І на 31 хвилині матчу хмельничани змусили вже Савенка діставати м’яч із сітки воріт. Дмитро Мартинюк пробив із дальньої відстані, а Богдан Кручек, який був у двох метрах від воріт «Продексіму» підставив ногу та забив – 3:0. Поки херсонці оговтувалися від такого та пробували провести комбінаційну атаку, «соколята» знову відзначилися. Педяш втік від гравців «Продексіму», вийшов на Савенка та переграв його – 4:0. І знову між голами інтервал майже в хвилину.

І хоч залишалося ще зіграти більше 8 хвилин, складалося враження, що херсонці самі вже не вірили в те, що зможуть врятуватися від поразки. Ну, а хмельничани, якби це дивно не звучало (гравці «Сокола» значно молодші за суперника) контролювали гру «на досвіді».

Педяш та Шеремета святкують четвертий гол "Сокола" в ворота "Продексіма".

«Продексім» все таки забив. За 44 секунди до фінальної сирени відзначився Рониньо. Але цей гол ні на що вже не впливав. Отож, хмельничани впевнено переграли чемпіонів України з рахунком 4:1.

Статистика другого тайму.
«Сокіл» - 21 ударів (11 у ствір), 7 кутових, 4 фоли.
«Продексім» - 18 ударів (13 у ствір), 4 кутових, 3 фоли.

Після 8 матчів хмельницький «Сокіл» продовжує очолювати турнірну таблицю в «Екстра-лізі». Тепер в активі хмельничан 18 очок (5 перемог та 3 нічиїх). На друге місце вийшов «Титан» із Покровського, в якого 17 балів, а «Продексім» йде третім із 14 очками. Але вже завтра херсонців може обійти столичний «ХІТ» (13 очок), якщо в Житомирі обіграє «Інбев-НПУ».

Ну, а свій наступний матч (це вже буде перша гра другого кола) «Сокіл» зіграє 18 листопада. І знову в Хмельницькому. До лідера регулярної першості завітає одеський «Епіцентр К Авангард». У першому колі в Одесі хмельничани виграли з рахунком 8:1.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую