ye-logo.v1.2

Волейбол. «Новатор» - «Фьорде»: історична перемога, емоції та… поразка (ФОТО)

Спорт 4173
"Новатор" - "Фьорде": хмельничани виграли матч у Городку, але програли в "золотому сеті" та вилетіли з Кубку ЄКВ
"Новатор" - "Фьорде": хмельничани виграли матч у Городку, але програли в "золотому сеті" та вилетіли з Кубку ЄКВ. Фото: автора

Хмельницька команда зіграла матч-відповідь 1/32 фіналу Кубка ЄКВ проти норвежців.

Вперше в історії Хмельниччини хмельницька команда зіграла в єврокубках з волейболу. І дебютний матч, після поразки в Норвегії від «Фьорде» з рахунком 3:0, провели в Городку, оскільки там єдиний спорткомплекс в області, який відповідає вимогам змагань.

«Новатору», щоб продовжити свої виступи в Кубку ЄКВ, необхідно було здобути одразу дві перемоги в Городку. Першу – в матчі-відповіді, другу – вже в «золотому сеті». Та нього слід було ще ж виграти гру…

Наставник хмельничан Роман Ковальчук дещо здивував суперника складом команди. Адже в Норвегії грала, здебільшого, хмельницька молодь. А на домашній матч «приберегли» основних гравців.

Хмельничани були налаштовані на бій з "Фьорде".

Зала спорткомплексу «Епіцентр» була заповнена. Прийшли не лише мешканці Городка, а й приїхали вболівальники з Хмельницького. Хтось дістався власним транспортом, а дехто автобусом, який організував клуб. Підтримка «Новатора» була пристойною. Потрібно було лише не підвести своїх вболівальників.

Дехто з вболівальників приїхав у Городок із державним прапором.

І початок матчу був за хмельничанами. Вони швидко пішли у відрив, що змусило наставника «Фьорде» взяти тайм-аут. Після якого норвежці перебудували свою гру й не лише вирівняли становище на майданчику, а повели в рахунку. Господарі майданчику почали частіше помилятися і срібному призеру Норвегії вдалося виграти перший сет з рахунком 25:21.

"Новатор" - "Фьорде".

Хмельничани відчайдушно намагалися врятувати кожен м’яч.

За регламентом, якби «Фьорде» виграв ще й другу партію, то навіть програвши матч з рахунком 3:2, отримав би путівку до 1/16 фіналу. Тому наступний сет став ще напруженішим та емоційнішим. Хмельничани, розуміючи, що опинилися на межі вильоту, інколи допускали дитячі помилки через хвилювання. Це відобразилося і в рахунку – «Новатор» програвав чотири очки. Та під завісу партії господарі, програючи 23:21, змогли не лише відігратися, а вийти вперед – 24:23. Ось тільки дотиснути норвежців не судилося – почали грати на «більше-менше». Затяжна партія, нерви, емоції… «Новатор» зміг переграти «Фьорде» 31:29.

У перервах між сетам виступали юні городоччанки.

Третя партія пройшла вже за іншим сценарієм. Дійшло до того, що норвежці вели в рахунку 17:10. Здавалося, що «Новатору» за таких обставин не вдасться відігратися. Та чотири помилки гравців «Фьорде» «повернули до гри» хмельничан. Вони поступово не лише відігралися, а вирвали перемогу 26:24.

"Новатор" - "Фьорде": емоції в грі переповнювалися.

Роман Ковальчук, головний тренер "Новатора".

Четвертий сет став тріумфальним для господарів. Вони виграли 25:19, а разом із ним і сам матч з рахунком 3:1. Отож, це перша перемога хмельничан на євроарені.

Максим Турик вже традиційно для себе був доволі емоційним.

Враховуючи той факт, що рахунок у серії став 1:1, долю путівки до 1/16 фіналу розіграли в «золотому сеті». Частина якого пройшла у рівній та напруженій боротьбі. А далі… норвежці змогли відірватися на 2-3 очки і не підпустити хмельничан до себе. Як наслідок, «Фьорде» виграв сет з рахунком 15:10, а разом із ним і «квиток» до наступного раунду Кубка ЄКВ.

Після виснажливого матчу хмельничани виглядали засмученими. Ще б пак, перед командою ставилося завдання вийти до наступного раунду. Але, як сказав після гри наставник «Новатора» Роман Ковальчук, його команді не вистачило лідера на майданчику.

Тепер хмельничани зосередяться на виступах у чемпіонаті України. Вже 18-19 листопада «Новатор» у Хмельницькому прийматиме харківську «Юридичну академію». Між іншим, ще один представник України в Кубку ЄКВ – львівський «Барком-Кажани», також вилетів із єврокубків, програвши швейцарській «Лозані».

"Новатор" - "Фьорде".

"Новатор" - "Фьорде".

"Новатор" - "Фьорде".

"Новатор" - "Фьорде".

"Новатор" - "Фьорде".

Волейболістам "Новатора" після програного першого сету, вдалося зламати хід поєдинку.

"Новатор" - "Фьорде".

До Городку приїхали й вболівальники з Хмельницького.

"Новатор" - "Фьорде".

"Новатор" - "Фьорде".

"Новатор" - "Фьорде".

"Новатор" - "Фьорде".

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую