ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Ужгород»: три голи та перервана серія (ВІДЕО+ФОТО)

Спорт 3209

Хмельницька команда, після невдалих поєдинків, змогла здобути переконливу перемогу в рідних стінах.

У 15 турі чемпіонату України з футболу в другій лізі групі «А» хмельницьке «Поділля», яке посідало шосте місце, приймало п’яту команду ліги ФК «Ужгород». Утім, у команд була однакова кількість очок. Цей матч мав дати відповідь на запитання – чи вийшли хмельничани з кризи, в якій опинилися після поразки в Калуші 0:5. Адже після того матчу «Поділля» програло ще два поєдинки, а один звело у нічию. Натомість «Ужгород» у чотирьох останніх поєдинках двічі зіграв внічию та два матчі виграв.

Напередодні матчу тренерський штаб та гравці «Поділля» зустрілися з вболівальниками, які хотіли почути: «Що відбувається в команді? Чому після безпрограшної серії з восьми матчів, команду наче підмінили?». Розмова тривала приблизно годину. Звісно, конкретної відповіді на поставлені запитання вболівальники не почули, адже в «Поділлі» й самі не до кінця розуміють, що сталося з командою. Але після такої розмови вчора, сьогодні, 13 жовтня, команда знову заграла так, як і декілька турів тому, коли була в лідерах чемпіонату.

Футболісти Поділля виходили на матч проти Ужгорода дуже зосередженими
Артем Панасенков, який діяв на вістрі атаки, постійно пресингував захист та воротаря Ужгорода
Ян Морговський, граючи на лівому фланзі захисту Поділля, підключався до атак своєї команди
Андрій Ліповуз не лише роздавав точни паси партнерам, але й непогано грав у відборі
Олександр Воловик також міг відзначитися в матчі проти Ужгорода, але закарпатців врятував голкіпер

Вже з перших хвилин поєдинку хмельничани почали активно діяти попереду та пресингувати суперників та їхній половині поля. І приблизно на 10 хвилині матчу, після подачі з кутового, Андрій Ліповуз завдавав небезпечного удару по воротам закарпатців, але відмінно зіграв голкіпер Мирослав Лютнянський. Та на 23 хвилині матчу й він був безсилим. «Поділля» організувало швидку контратаку, під час якої Ліповуз віддав пас на Віталія Каверіна. Той на швидкості увійшов до штрафного майданчика гостей і міг як віддати пас на Артема Панасенкова, так і пробити самотужки. Півзахисник «Поділля» обрав другий варіант та відкрив рахунок у матчі – 1:0.

Через три хвилини ФК «Ужгород» залишився в меншості. Юрій Дрозд порушив правила на Сергієві Зуєвичу і арбітр показав захиснику гостей жовту картку, яка для нього стала другою в матчі.

У схожій ситуації хмельничани були в минулому домашньому матчі проти «Чайки», коли вели в рахунку 1:0, залишилися в більшості та не втримали перевагу. Можливо, футболісти «Поділля» також згадали той матч і сьогодні вирішили не розслаблятися завчасно. А тому атаки на ворота «Ужгорода» продовжилися. Але забити більше в першому таймі хмельничани не змогли. То В’ячеславу Калініну не вистачило влучності, то Лютнянській врятував після ударів Андрія Муляра та Олександра Воловика.

Віталій Каверін міг оформити дубль в матчі проти Ужгорода
Адріан Пуканич, капітан ФК Ужгород
В'ячеслав Калінін, півзахисник Поділля, також міг забити Ужгороду, але його підвела реалізація моментів
Віталій Костишин, якому 12 жовтня виповнилося 33 роки, майже увесь матч провів біля поля

Другий тайм, як і перший, розпочався з масованих атак хмельничан. І якщо удари Ліповуза та Зуєвича Лютнянський «потягнув», то на 60 хвилині голкіпер «Ужгорода» був безсилим. Каверін навісив з кутового на дальню стійку, де Ліповуз скинув під удар Ярославу Шпікулі. Захисник «Поділля» з метрів 20-ти пробив у дальню від голкіпера «дев’ятку», і рахунок став 2:0.

Андрій Муляр декілька разів небезпечно пробив з дальньої відстані
Поділля - Ужгород: матч, в якому було багато моментів та три голи
Владислав Охрончук, захисник Поділля, підключався до атак своєї команди
Банер фанів Поділля: Вставайте та боріться
Арсеній Дорошенко став автором третього голу в ворота Ужгорода
Поділля перемогло Ужгород та перервало свою серію невдач

Хмельничани на цьому не зупинилися. Міг забивати Зуєвич, але не переграв воротаря, коли вийшов з ним віч на віч. Не забив і Калінін, коли отримав пас від Каверіна. М’яч, після удару з 5 метрів пройшов повз ворота, а ось В’ячеслав опинився у сітці воріт. Гості ж «огризнулися» перехопленням та неточним ударом. «Поділля» ж продовжило марнувати свої моменти. Черговий – у Каверіна, якого Воловик з власної половини поля довгою передачею вивів віч на віч із Лютнянським. Віталій пробив, але повз ворота. Та все ж хмельничанам вдалося забити третій гол. Ліповуз на 88 хвилині запустив лівим флангом Артема Романюка, а той віддав передачу на Арсентія Дорошенка, який в один дотик влучно пробив з 11 метрів – 3:0.

Отож, «Поділля» виграло в «Ужгорода» 3:0 та, набравши 22 очки, перемістилося на 5 місце. Свій наступний матч хмельничани зіграють 18 жовтня в Бучі Київської області проти «Оболоні-Бровар-2», яку перемагали вдома з рахунком 1:0. У Хмельницькому ж «Поділля» гратиме 23 жовтня проти тернопільської «Ниви».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую