ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Діназ»: у ролі наздоганяючих (ФОТО)

Спорт 2391
Поділля в меншості не програло Діназу, врятувавшись на 90+4 хвилині хвилині
Поділля в меншості не програло Діназу, врятувавшись на 90+4 хвилині хвилині. Фото: автора

Один із центральних матчів туру видався напруженим та гольовим.

Сьогодні, 27 вересня, хмельницьке «Поділля» в чемпіонаті України з футболу серед команд другої ліги групи «А» приймало ФК «Діназ» з Вишгорода Київської області. Цей поєдинок був одним із центральних у групі «А», адже зустрічалися команди, які перебували у верхній частині турнірної таблиці. «Поділля» йшло другим, «Діназ» - третім. І матч у Хмельницькому видався доволі напруженим та гольовим. Були й пенальті, й вилучення, й драматична розв’язка.

Головний тренер «Поділля» Віталій Костишин схоже зі старту вирішив здивувати суперника. Адже залишив на заміні Кирила Костенка та Віталія Каверіна, чим дещо сплутав карти Володимиру Бондаренку, наставнику «Діназа», який за матчем через дискваліфікацію споглядав із трибуни. А замість Костенка та Каверіна Віталій Володимирович виступив Євгена Корохова та Ярослава Шпікулу, якого можна назвати одним із кращих у складі хмельничан у цьому матчі.
Рівна гра в першому таймі була швидкою та без якихось особливо небезпечних моментів. Утім, кидалося в очі бажання гравців обох клубів перемогти. Вже після гри Костишин та Бондаренко заявили, що грали виключно на перемогу, а про нічию й думати не хотіли.

Дмитро Задерецький у грі проти Діназа часто змінював фланги атаки Поділля
Захисник Олександр Жданов намагався підключатися до атак Поділля
Євген Корохов вийшов у старті Поділля, але в перерві його замінив Віталій Каверін

До прикладу, на підтвердження слів Бондаренка свідчить той факт, що вже на 30 хвилині «Діназ» зробив першу заміну. Замість захисника Святослава Грабчака вийшов нападник Олександр Апанчук. Та за якусь мить вишгородці забили. Щоправда, відзначився не Апанчук, а ексгравець волочиського «Агробізнеса» Євген Чепурненко. Саме він навісив зі штрафного на дальню стійку воріт «Поділля», але ніхто з його партнерів не дотягнувся до м’яча. Не торкнулися «смугастого» ні захисники, ні голкіпер «Поділля». А відтак м’яч опинився в воротах і рахунок став 0:1.

Вже на 42 хвилині Апанчук був зобов’язаний подвоювати рахунок. Але форвард «Діназу» примудрився пробити з лінії воротарської вище воріт. Господарі ж відповили майже одразу. На 44 хвилині Ян Морговський навісив у штрафний майданчик, Ярослав Шпікула прийняв м’яч на груди та одразу пробив з метрів 9-ти – 1:1. У підсумку перший тайм так і завершився бойовою нічиєю.

Владислав Прильопа не лише був вістрі атак Поділля, а й намагався вдало грати у відборі
Поділля - Діназ - матч, який був безкомпромісним та цікавим для глядачів
Євген Чепурненко, ексгравець Агробізнеса, тепер забиває голи за Діназ

У другій половині матчу було знову багато боротьбі, швидкісних атак, але рахунок не змінювався до 67 хвилині. Аж поки гостям не вдалося провести стрімку контратаку, яка завершився голом. І знову забив Євген Чепурненко. Та ця перевага в рахунку була недовгою. Через 5 хвилин «Поділлю», після удару Шпікули, вдалося заробити пенальті – м’яч влучив у руку захиснику. Одинадцятиметровий реалізував Олександр Жданов і рахунок став 2:2.

Ярослав Шпікула відзначився голом у ворота Діназа
Ярослав Шпікула зробив пенальті у грі Поділля-Діназ

А на 76 хвилині хмельничани залишилися в меншості. Другу жовту кратку в матчі отримав Жданов, і «Діназ» почав грати у більшості. Гості за таких обставин намагалися втретє у грі повести в рахунку та вивезти з Хмельницького три залікових бали. Господарі – втримати нічию, а при нагоді зловити суперника на контратаці та виграти матч. Та вийшло навпаки. Саме вишгородці на 83 хвилині змогли підловити «Поділля» на контратаці та забити – відзначився Олександр Безпалий.

Віталій Костишин одразу замінив нападника Владсилава Прильопу на Фаді Салбака, канадського легіонера, який дебютував не лише за «Поділля», а й в українському чемпіонаті. Салбак хоч і не забив, але взяв участь у гольовій атаці, яка принесла хмельничанам нічию. На 94 хвилині хвилині матчу Дмитро Пріхна навіс у штрафний майданчик гостей, де Салбак головою пробив, але голкіпер «Діназа» Іван Крикнін зміг відбити м’яч. Але на Костенка – удар Кирила Крикнін також «потягнув», але добиванні першим був Віталій Каверін, який влучно пробив під поперечину – 3:3. Бойова нічия.

Віталій Каверін врятував Поділля від поразки на 90+4 хвилині

Вже після матчу Віталій Костишин сказав, що подякував своїм футболістам за те, що проявили характер. Звісно, хотіли перемогти, але гра склалася так, що двічі доводилося відіграватися. «Я задоволений ставленням футболістів до гри, - заявив Віталій Володимирович. – А результатом… ставили завдання лише перемога. Не вийшло. Десь щось зробили не так. Багато пропустили. Будемо розбиратися».

«Вийшла хороша гра в виконанні обох команд, - казав після матчу Володимир Бондаренко, головний тренер «Діназа». – Хочу подякувати супернику за цей матч. Шкода, не вистояли до кінця. Але це вже наші проблеми, про які ми з хлопцями вже поговорили в роздягальні».

Поділля змогло в меншості відігратися в грі проти Діназа

Після 4 туру «Поділля» з 8 очками посідає друге місце. Попереду – ФК «Ужгород», який має стовідсотковий результат – 12 балів. Ще один представник Хмельниччини – «Епіцентр» з Дунаївців із 7 очками посідає 4 місце.

У 5 турі «Поділля» 3 жовтня гратиме в Чернівцях проти «Буковини», яка має 6 очок (2 перемоги та 2 поразки). «Епіцентр» 4 жовтня в Дунаївцях прийматиме «Чайку» з Київщини, в якої 4 очки (1 перемога, 1 нічия та 2 поразки).

Читайте також: «Агробізнес» переміг, «Епіцентр» врятувався від поразки

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую