ye-logo.v1.2

Як у Хмельницькому вітали ФК «Поділля»: футболка Зінченка, нагороди та заяви про майбутнє (ФОТО)

Спорт 5839
Вже 25 липня хмельницьке Поділля проведе свій перший матч у першій лізі
Вже 25 липня хмельницьке Поділля проведе свій перший матч у першій лізі. Фото: автора

На стадіоні урочисто відзначили повернення хмельницької команди до першої ліги.

Вчора, 17 липня, у Хмельницькому пройшло свято футболу, метою якого було відзначити футбольний клуб «Поділля» із поверненням до першої ліги чемпіонату України з футболу. Урочистості розтягнулися на декілька годин, під час яких пролунало чимало цікавих заяв щодо майбутнього життя ФК «Поділля».

Все розпочалося з ходи центральною вулицею Хмельницького – Проскурівською. Участь у ній взяли не лише вболівальники та юні вихованці ФК «Поділля», а й гравці, тренери та інші працівники клубу, які доклали чималих зусиль, аби у Хмельницький, після майже 15 річної перерви, повернулася перша ліга.

Вже біля стадіону учасників ходи зустрічав не лише президент ФК «Поділля» Євген Бейдерман, а й керівники українського футболу - президент Української асоціації футболу Андрій Павелко та президент Професіональної футбольної ліги Олександр Каденко.

Згодом усі перемістилися на спорткомплекс «Поділля», де встановили сцену, з якої й лунали слова привітання. На ній же роздавали й нагороди. Так, до прикладу, Андрій Павелко подарував місту футболку гравця збірної України Олександра Зінченка з автографами футболістів. Саме у цій футболці, як сказав Павелко, Зінченко зіграв на Євро-2020 в матчі проти Швеції, який, нагадаємо, Україна виграла. Футболку Зінченка вручили міському голові Хмельницького Олександру Симчишину. Згодом, журналіст сайту «Є» запитав в пана Симчишина: «Де тепер можна буде її побачити». Відповідь була наступною: «Думаю, що ми її десь у міській раді поставимо».

До речі, Симчишин у своїй промові до вболівальників та футболістів говорив про те, що «Поділля» не повинно зупинятися на виступах у першій лізі, а поступово йти і до Прем’єр-ліги. Щоправда, стадіон «Поділля» не зможе приймати такі матчі. Утім, вже Павелко висловив сподівання, що спільними зусиллями УАФ та міської влади, в Хмельницькому зможуть поступово реконструювати спортивну арену, яка відповідатиме атестаційним вимогам Прем’єр-ліги.

А от Євген Бейдерман, президент ФК «Поділля» заявив: «Я поставлю завдання виходу команди до Прем’єр-ліги тоді, коли на наші матчі збереться повний стадіон».

Більше години промов, вітань, нагороджень і… почали вітати, власне, і футболістів. Їх по одному викликали на сцену, вручали медалі за фінал у другій лізі, а декому ще й посвідчення кандидата в майстри спорту. Ну, а на завершення – фото з вболівальниками, після чого ще й концерт.

Свято позаду. Попереду – новий чемпіонат у першій лізі. Вже 25 липня «Поділля» в Хмельницькому прийматиме київську «Оболонь». Початок матчу о 17.00.

Ну, а як вітали «Поділля» - дивіться у нашому фоторепортажі:

Хода Проскурівською.

Футболісти Поділля пройшлися центром міста.

Вболівальники Поділля.

Юні вихованці Поділля також взяли участь у ході.

Дмитро Пріхна та Владислав Прильопа.

Віталій Костишин, головний тренер Поділля.

Артем Харченко заспівав гімн України.

Андрій Павелко передав Олександру Симчишину футболку Олександра Зінченка з автографами футболістів збірної України.

Представники УАФ подарували юним футболістам м'ячі.

Євген Бейдерман, президент ФК Поділля.

Ян Морговський, як й інші футболісти Поділля, до сцени виходили через живий коридор юних гравців.

Кирило Костенко, півзахисник Поділля.

У Хмельницькому відзначили повернення Поділля до першої ліги.

Фото Поділля з юним футболістами та керівниками українського футболу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую