ye-logo.v1.2

Литовський фахівець очолив баскетбольний клуб «Хмельницький»

Спорт 3327
Головний тренером баскетбольного клубу «Хмельницький» став Аурімас Ясіліоніс із Литви
Головний тренером баскетбольного клубу «Хмельницький» став Аурімас Ясіліоніс із Литви. Фото: lrytas.lt

Перед командою ставлять найвище завдання - вийти до Суперліги

Головний тренером баскетбольного клубу «Хмельницький» став 38-річний литовський фахівець Аурімас Ясіліоніс. Цю інформацію сайту «Є» підтвердив президент федерації баскетболу Хмельницької області Денис Поворознюк.

«Ми запросили литовського тренера очолити нашу команду, а також маємо ряд нових гравців, - розповідає Денис Поворознюк. – Але поки ми не афішуємо усіх. На все свій час. Єдине, що зазначу, команда вже майже укомплектована та розпочала підготовку до чемпіонату, який стартує в жовтні».

Аурімас Ясіліоніс попрацював в низці литовських клубах, а в 2013 році був головний тренером жіночої збірної Бахрейну. Два останніх роки був асистентом головного тренера російського БК «Хімкі», який до січня 2021 року очолював відомий в минулому литовський баскетболіст Рімас Куртінайтіс..

Хмельничани, які в новому сезоні гратимуть у вищій лізі, за календарем мали б розпочинати чемпіонат двома домашніми матчами проти «Хіміка-2» з Южного. «Ми повинні були 2-3 жовтня зіграти в нас на «Новаторі», але зал ще не готовий прийняти ці матчі, - пояснює президент федерації баскетболу Хмельницької області. – Тому зараз домовляємося, що ці матчі провести в Южному. А ось щодо поєдинків другого туру – поки нічого не скажу, оскільки повного календаря матчів вищої ліги ще немає».

Нагадаємо, у чемпіонаті України з баскетболу серед чоловіків у вищій лізі в сезоні 2021/2022 років гратимуть 14 команд, які поділені на дві групи. БК «Хмельницький» змагатиметься у «Групі 2», в якій виступатимуть також «БІПА-СДЮСШОР» (Одеса), «Львівська Політехніка» (Львів), «Прикарпаття-Говерла» (Івано-Франківськ), «Рівне-ОШВСМ» (Рівне), «Старий Луцьк-Університет» (Луцьк), «Хімік-2» (Южне). Чотири кращі команди групового раунду вийдуть до наступного етапу. Перед хмельничанами, для яких цей сезон у вищій лізі буде дебютним, стоїть завдання – виграти вищу лігу, щоб вийти до Суперліги.

Читайте також: Хмельничанка Марина Бех-Романчук перемогла у міжнародному турнірі з легкої атлетики

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую