ye-logo.v1.2

Яким буде новий чемпіонат Хмельницької області з футболу

Спорт 3374
Чемпіонат Хмельницької області з футболу-2022 може розпочатися не раніше, ніж наприкінці серпня
Чемпіонат Хмельницької області з футболу-2022 може розпочатися не раніше, ніж наприкінці серпня. Фото: з архіву

Команди, ймовірно, поділять на групи, а потім вже на ліги

Хмельницька обласна асоціація футболу (ХОАФ) планує розпочати чемпіонат Хмельниччини з футболу наприкінці серпня – початку вересня. Про це журналісту сайту «Є» розповів голова ХОАФ Ігор Хіблін.

«Точну дату початку сезону не можу назвати. Ви ж бачите, яка ситуація в країні, он нині, до прикладу, яка біда сталася в Вінниці, - каже Ігор Миколайович. – Та й скільки команд візьме участь, зараз важко сказати, адже ми лише нещодавно почали вивчати думку представників клубів. Поки маємо, теоретично, 9 команд, які готові грати в чемпіонаті області. Але не виключаю, що їх буде 16. Словом, пропрацьовуємо різні варіанти та формати змагань».

За словами Ігоря Хібліна, нова першість Хмельниччини з футболу може пройти в декілька етапів. Спочатку усі команди (в ХОАФ сподіваються, що їх буде 16), поділять на групи за територіальним принципом на 4 команди в кожній. «По дві кращі команди з кожної групи вийдуть до наступного етапу, сформувавши Прем’єр-лігу, а ті команди, які фінішують на 3-4 місцях – гратимуть у першій лізі», - пояснює Ігор Миколайович. Та додає: «Нам дозволили проводити чемпіонат, але всі матчі відбуватимуться без глядачів. А в разі повітряної тривоги – поєдинки будуть зупинені, оскільки всі учасники мають перебувати в укритті».

Та поки чемпіонат області лише в проєкті, на Хмельниччині продовжують проводити благодійні футбольні турніри. «Вже 24 липня в Красилові проведемо змагання за участі чотирьох кращих команди минулого сезону: «Колоса» з Полоного, «Іскри» з Теофіполя, «Случа» з Красилова та «Перлина Поділля» з Білогір’я, - продовжує Ігор Хіблін. - Всі виручені кошти підуть на допомогу захисникам України. Потім подібний турнір хочемо провести й в Антонінах, де зіграють інші чотири команди. В такий спосіб команди можуть підготуватися до нового чемпіонату і Збройним силам України допомогти».

Нагадаємо, що в професійному футболі Хмельницька область буде представлена лише одним представником – дунаєвецьким «Епіцентр», який готується грати в першій лізі.

Читайте також: У Хмельницькому провели благодійний футбольний матч, на якому збирали гроші для ЗСУ

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую