ye-logo.v1.2

Юні легкоатлети з Хмельниччини виступлять на Олімпійському фестивалі

Спорт 1849
Загалом Національну збірну України представляють 46 юних спортсменів
Загалом Національну збірну України представляють 46 юних спортсменів. Фото: ілюстративне Національного олімпійського комітету України

Від нашої області туди поїхали 16-річні Роман Горбачов і Володимир Лісіцький.

Цієї неділі, 24 липня, у Банській Бистриці в Словаччині стартує XVІ літній Європейський юнацький олімпійський фестиваль (ЄЮОФ). На ньому Україну представлятимуть 46 атлетів. До складу нашої національної збірної також увійшли двоє спортсменів з Хмельниччини — Роман Горбачов і Володимир Лісіцький. Про це розповіли представники відділення Національного олімпійського комітету України в Хмельницькій області.

За їх словами, загалом наша Національна юнацька збірна у Словаччині буде представлена 46 спортсменами. Вони виступатимуть у шести видах спорту: бадмінтоні, велоспорті, дзюдо, легкій атлетиці, спортивній гімнастиці та плаванні. Від Хмельницької області до складу збірної увійшли два легкоатлети-кандидати в майстри спорту:

1) Роман Горбачов — вихованець Старокостянтинівської дитячо-юнацької спортивної школи, його тренером є Олександр Вербицький, який є майстром спорту України міжнародного класу зі спортивної ходьби на 20 кілометрів;

2) Володимир Лісіцький — вихованець Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, його наставником є заслужений тренер України з легкої атлетики Анатолій Новіков, який є майстром спорту СРСР з легкої атлетики (десятиборство).

Довідково. Європейський юнацький олімпійський фестиваль засновано в 1990 році за ініціативи президента Міжнародного олімпійського комітету Жака Рогге. Він став одними з найпрестижніших змагань Європи для юних спортсменів. Представники України під егідою Національного олімпійського комітету беруть у ньому участь з 1993 року. Відтоді юні олімпійці здобули 223 медалі: 68 золотих, 80 срібних та 74 бронзових нагород.

Свого часу у фестивалі брали участь відомі спортсмени з Хмельниччини. Зокрема, хмельничанка Марина Бех-Романчук (стрибки у довжину), полончанка Олена Сідорська (біг на 800 метрів), хмельничанин Антон Савицький (дзюдо, вагова категорія 90 кілограмів).

Читайте також: У Хмельницькому проведуть матч пам’яті Віталія Балицького

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую