ye-logo.v1.2

Хмельничанин Михайло Романчук став чемпіоном Європи з плавання

Спорт 2063
Михайло Романчук (у центрі) виграв першість Європи з плавання на 1500 метрів вільним стилем
Михайло Романчук (у центрі) виграв першість Європи з плавання на 1500 метрів вільним стилем. Фото: Simone Castrovillari / LEN

Крім цього, він встановив новий рекорд України.

В італійському Римі проходить чемпіонат Європи з плавання, участь в якому бере хмельничани Михайло Романчук. І вчора, 16 серпня, наш плавець захистив титул чемпіона Європи на дистанції 1500 метрів вільним стилем, який він здобув в 2020 році.

У фінальному запливі головним конкурентом Михайла Романчук став чемпіон світу італієць Грегоріо Палтріньєрі. І саме італієць лідирував на початку запливу, однак десь на останніх 500 метрах хмельничан зміг випередити суперника та втримати перевагу. У підсумку, наш плавець виграв «золото» чемпіонату Європи з результатом 14 хвилин 36,1 секунди. Цей час став новим рекордом України.

Із перемогою Михайла Романчука привітала його дружина – легкоатлетка Марина Бех-Романчук, написавши в соцмережах «Мій герой». Марина, між іншим, також нині змагається на чемпіонаті Європи – з легкої атлетики, який проходить у Мюнхені. Вона вже вийшла до фіналу змагань в секторі стрибків у довжину, а нині на неї очікує кваліфікація в потрійному стрибку.

Для Михайла Романчука чемпіонат Європи не завершується. Сьогодні він змагатиметься в кваліфікації на дистанції 400 метрів вільним стилем, фінал же в цій дисципліні запланований 18 серпня.

Читайте також: Хмельничанин Михайло Романчук здобув історичну медаль для України

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую