ye-logo.v1.2

Футбол. «Епіцентр» вдало розпочав чемпіонат у першій лізі

Спорт 2882
Андрій Беженар вивів Епіцентр на матч із Буковиною з капітанською пов
Андрій Беженар вивів Епіцентр на матч із Буковиною з капітанською пов'язкою та відзначився гольовим пасом. Фото: з архіву

Кам’янчани в Чернівцях змогли переграти «Буковину».

Сьогодні, 27 серпня, у першій лізі чемпіонату України з футболу відбулися матчі першого туру. Вперше на такому рівні зіграв кам’янець-подільський «Епіцентр», який свій дебютний поєдинок проводив у Чернівцях проти «Буковини». І подолянам вдалося продемонструвати не лише змістовну гру, а й здобути першу перемогу.

«Епіцентр», який у міжсезоння зазнав суттєвих кадрових змін, адже із 21 заявлених футболіста з минулого сезону, в команді 15 нових гравців. І одразу восьмеро з них вийшли в стартовому складі у грі проти «Буковини» - це Григоращук, Мороз, Шевченко, Чепелюк, Глущук, Стень, Пучковський та Буряк. Ще троє – добре знайомі вболівальникам «Епіцентру», який раніше представляв Дунаївці – Чернобай, Жмуйда та Беженар.

Гості вже з перших хвилин матчу почали активно діяти в нападі, створюючи загрози біля воріт буковинців. Лише на старті поєдинку забити могли Беженар та Буряк, але чернівчан врятував голкіпер Богдан Степаненко. На жаль, не обійшло і без прикрих моментів. На 12 хвилині Руслан Буряк отримав травму, через що наставнику «Епіцентру» Олегу Надуді довелося робити вимушену заміну. Замість ексгравця теофіпольської «Іскри» та хмельницького «Поділля» Надуда випустив іншого новачка – Максима Гірного з ФК «Мункач».

Ще до перерви кам’янчани створили ряд моментів біля воріт «Буковини» та на перерву команди пішли за нічиєю 0:0.

У другому таймі гості не збавили темп атаки попри спеку, яка панувала в Чернівцях. Одразу ж на 46 хвилині «Епіцентр» ледь не відкрив рахунок, коли голкіпер господарів вибив м’яч на… ще одного новобранця кам’янчан Владислава Кристіна, котрий в перерві замінив Тараса Пучковського. Кристін пробив під поперечину, але «Буковину» в останній момент врятував Степаненко.

Чернівчани ж свій перший удар у матчі по воротах гостей нанесли на 50 хвилині – але з ним без проблем впорався Сергій Чорнобай.

І все таки «Епіцентру» вдалося втілити свою перевагу в гол. Сталося це на 80 хвилині, коли Андрій Беженар навісив на Кристіна і той з кута воротарської в один дотик влучно пробив. А ще через чотири хвилин стрімкий прохід Гірного правим флангом завершився точним пасом на Чепелюка, який з ліній штрафного майданчика ефектно та ефективно перекинув м’яч через голкіпера – 0:2.

«Буковині» все таки вдалося відіграти один гол. Сталося це на 90+3 хвилині, коли відзначився Ілля Скрипник. На цьому все. «Епіцентр» переміг у дебютному матчі в першій лізі.

Свій наступний матч «Епіцентр» зіграє 3 вересня в Дунаївцях. Саме там поки що команд проводитиме свої домашні поєдинки, оскільки футбольне поле оновленого стадіону в Кам’янці-Подільському поки що не пройшло атестацію, яка дає право приймати матчі рівня першої лігі. В гості до «Епіцентра» завітає житомирське «Полісся», яке в першому турі в Івано-Франківську перемогло «Прикарпаття» з рахунком 3:0.

Читайте також: «Епіцентр» у першій лізі: початок у Чернівцях, ігри без глядачів, але з трансляціями (КАЛЕНДАР МАТЧІВ)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую