ye-logo.v1.2

Баскетбол. «Хмельницький» провів три домашні матчі

Спорт 1884
Омолоджений склад БК Хмельницький продовжує здобувати досвід у вищій лізі чемпіонату України з баскетболу
Омолоджений склад БК Хмельницький продовжує здобувати досвід у вищій лізі чемпіонату України з баскетболу. Фото: з архіву

У місті пройшли матчі чоловічих команд вищої ліги в групі 1.

 До Хмельницького завітали чотири баскетбольні клуби, три з яких 3-5 лютого стали суперниками БК «Хмельницький» у звітному турі чемпіонат України в вищій лізі групі 1. Звісно, хмельничани, які до цих поєдинків мали в активі дві перемоги та три поразки, сподівалися покращити свою статистику. Однак, досвідченіші суперники не дозволили це зробити.

Спочатку хмельничанам протистояв «Селф Мейд Баскет» з Києва. І господарям, схоже, просто не вистачило досвіду, аби здолати гравців зі столиці. Кияни провели потужну першу чверть, вигравши її з рахунком 20:9. Але в другій десятихвилинці БК «Хмельницький» дав справжній бій, вигравши її 19:12. Тож на велику перерву команди пішли за рахунку 32:28 на користь «Селф Мейд Баскета». У третій чверті була нічия – 13:13, а відтак вирішальною стала четверта чверть. У ній більше очок заробили хмельничани, але це не дозволило їм виграти матч. Кияни перемогли 60:57. Зауважимо, що найрезультативнішим в складі БК «Хмельницький» став Нікіта Когут, який набрав 20 очок.

Наступним суперником господарів майданчик став лідер групи – БК «Житомир». Житомиряни протягом усього матчу були «на крок попереду». А, коли хмельничани «підкрадалися» впритул у рахунку, наставник гостей брав тайм-аут, після якого його команда знову робила собі безпечний запас у залікових балах. У підсумку БК «Житомир» переміг 97:83, і це при тому, що в складі хмельничан одразу двоє гравців Вадим Палюх та Олександр Бужанський змогли заробити по 19 очок.

Сьогодні, 5 лютого, хмельничанам протистояли «Вінницькі зубри». Цю команду БК «Хмельницький» вже перемагав у цьому сезоні. Однак, повторити успіх не вдалося. Певна інтрига в матчі зберігалася десь до середини третьої чверті, аж поки господарі не почали помилятися, а гості – результативно їх карати за це. Хмельничани намагалися відігратися за рахунок дальніх кидків, але влучали рідко. Отож, «Вінницькі зубри» перемогли з рахунком 103:75. Ну, а кращим за кількістю набраних очок у цій грі в складі хмельничан став її капітан Вадим Палюх, який набрав 21 бал.

Після цих матчів вищу лігу в групі 1 продовжує очолювати БК «Житомир», в якого 9 перемог в 10 матчах. Другим йде «Селф Мейд Баскет» (6 перемог, 4 поразки). На третій позиції – «Вінницькі зубри» (4 перемоги, 6 поразок). БК «Хмельницький» посідає 4 місце, маючи в активі 2 перемоги та 6 поразок. Такі ж показники і в «Інваспор-СДЮШОР-5» з Дніпра, команди, яка посідає 5 місце.

Матчі наступного туру заплановані на 17-19 лютого. Вони мають пройти в Києві. 

Читайте також: Волейбол. «Поділлю» не вдалося відібрати очки в лідерів першості

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую