ye-logo.v1.2

Футбол. Подільські дербі та «новий-старий» формат у першій лізі

Спорт 1323
У новому сезоні Поділля, Агробізнес та Епіцентр знову гратимуть у першій лізі в групі А, а тому на вбовальників очікують очні протистояння команд із Хмельниччини
У новому сезоні Поділля, Агробізнес та Епіцентр знову гратимуть у першій лізі в групі А, а тому на вбовальників очікують очні протистояння команд із Хмельниччини. Фото: з архіву

Професіональна футбольна ліга визначила схему проведення нового чемпіонату України з футболу.

У сезоні 2024-2025 років чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги візьмуть 18 команд. Вони, як і попередні два сезони, будуть поділені на дві групи за географічним принципом. І, як і в минулій першості, на вболівальників Хмельниччини очікують чергові «подільські дербі», адже в новому чемпіонаті знову змагатимуть три клуби з Хмельниччини.

Хмельницьке «Поділля», волочиський «Агробізнес» та кам'янець-подільський «Епіцентр» на першому етапі змагань, який стартує 25 липня, виступатимуть у групі «А». Суперниками подолян стануть ще 6 клубів. Це три команди, які базуються на Закарпатті – «Хуст», «Минай» та харківський «Металіст». А також чернівецька «Буковина», тернопільська «Нива» та івано-франківське «Прикарпаття». До слова, «Хуст», за підсумками минулого чемпіонату в новому мав би грати в другій лізі. Але минулорічний переможець другої ліги «Дружба» з Київщини не заявилася на новий чемпіонат, а відтак закарпатцям запропонували повернутися у дивізіон вищий за рангом. Ті погодилися.

Групу «Б» сформували такі команди: Вікторія» (Суми), «Діназ» (Вишгород), «Звягель», «Лівий Берег» (Київ), харківський «Металіст 1925» (який базується в Києві), «Кудрівка-Нива» (Бузова), «Полтава», «ФСК Маріуполь» (команда базується на Київщині), «ЮКСА» (Тарасівка).

На першому етапі чеміпонату команди змагатимуться в своїх групах, після чого 1-4 місця складуть групу «Чемпіонську», а 5-9 місця – «Вибування». У «Чемпіонській» замгатимуть теж у два кола, але, як і раніше, команди з групи «А» гратимуть проти команд з групи «Б». Тож, якщо, до прикладу, до «Чемпіонської» групи вийдуть усі представники Хмельниччини, то вже в ній вони не гратимуть між собою. За підсумками чемпіонати 1-2 місця «чемпіонської» групи вийдуть до Прем'єр-ліги, а 3-4 місця гратимуть у стикових матчах. Як це було нещодавно, коли «Епіцентр» намагався пробитися в Прем'єр-лігу через поєдинки проти «Вереса». А ось у групі «Вибування» 8-10 місця напряму понизяться в класі, а 6-7 місця – гратимуть стикові матчі за збереження прописки з командами, які в другій лізі посядуть 2-3 місця.

Календаря матчів нового чемпіонату в першій лізі ще немає. Утім, команди поступово починають підготовку. «Агробізнес» в Волочиську вже вийшов з відпустки та 15 червня провівперший контрольний матч. Вдома команда Олександра Чижевського поступилася «Дністру» з Заліщиків Тернопільської області 1:2. «Поділля» ж виходить із відпустки з 17 червня, а «Епіцентр» розпочне перші збори з 22 червня в Дунаївцях.

Читайте також - Навкофутбольні справи: скільки коштують гравці команд із Хмельниччини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую