ye-logo.v1.2

Пісний рататуй по-селянськи

Суспільство 2339
1. У великій сковорідці розігріти олію і близько 5 хвилин обсмажувати в ній дрібно нарізану цибулю та моркву, подрібнену кубиками. Додати нарізаний червоний болгарський перець, посолити, поперчити і готувати, помішуючи, 4 хвилини.
1. У великій сковорідці розігріти олію і близько 5 хвилин обсмажувати в ній дрібно нарізану цибулю та моркву, подрібнену кубиками. Додати нарізаний червоний болгарський перець, посолити, поперчити і готувати, помішуючи, 4 хвилини. . Фото: з архіву Валентина Федірчика

від шеф-кухаря нічного клубу “Vanilla Sky” Валентина Федірчика

 Деяким людям пісне харчування здається чи не повним голодуванням. На перший погляд - це може здатися правдою. Але лише на перший. Дійсно, нам доводиться відмовитися від багатьох звичних страв, проте бідним пісний стіл назвати не можна. Адже в спадок від попередніх поколінь нам дісталося чимало рецептів страв, які допоможуть зробити наше харчування повноцінним, поживним і смачним. Шеф-кухар нічного клубу “Vanilla Sky” Валентин Федірчик про пісну їжу може розказати багато. Він не лише розробив для закладу спеціальне меню, але й створив багато авторських пісних страв. Одна з них - “Рататуй по-селянськи”. Що таке рататуй багато людей дізналися лише після того, як на екрани вийшов однойменний мультфільм. Саме в мультику був показаний оригінальний рецепт цієї страви і її традиційна сервіровка. Це дуже смачна прованська страва, яка чимось нагадує наше овочеве рагу. Велику роль у процесі приготування мають сорти овочів, трави і спеції. За словами Валентина, головне правило рататуя — певна послідовність смаження. Так зберігається потрібна форма і його неповторний смак.

Інгредієнти: 45 г цибулі, 65 г моркви, 55 г болгарського перцю, 75 г баклажанів, 75 г кабачків, 60 г шампіньйонів, 120 г помідорів, кріп, петрушка, зелена цибуля, олія, картопля — для гарніру.

Приготування:
1. У великій сковорідці розігріти олію і близько 5 хвилин обсмажувати в ній дрібно нарізану цибулю та моркву, подрібнену кубиками. Додати нарізаний червоний болгарський перець, посолити, поперчити і готувати, помішуючи, 4 хвилини.
2. Потім йдуть шампіньйони, баклажани, кабачок і помідори. Всі овочі нарізаються кубиками. Помідори ж попередньо слід опустити в киплячу воду на 30 секунд, потім зняти з них шкірку і лише тоді крупно нарізати.
3. Смажити все протягом 15-25 хвилин. Всю зелень подрібнити, перемішати й додати до овочів в останню хвилину.
4. Картоплю ретельно помити, нарізати кружальцями, посолити та поперчити (шкірку не зрізати).
5. Обсмажити у фритюрі й викласти на тарілку або на дерев'яну дощечку.
6. Зверху на кожне кружальце — ложку рататуя.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую