ye-logo.v1.2

Італійське морозиво: не просто ріжок із молочним наповнювачем

Суспільство 7587
Фото: автора

У Хмельницькому з'явилося кафе, куди можна зазирнути та відвести душу, вдосталь попоївши італійського морозива

Прогулюючись головною вулицею міста – Проскурівською, яскраву ви­віску кафе «Мадженто» (поруч з місь­ким Будинком культури) не помітити важко. Тож, спокусившись на це зваб­не рожево-салатове мерехтіння, хова­ючись від холоду на вулиці, ми потра­пили в кафе з... холодними ласощами – морозивом.

Інтер'єр
Зал нас зустрів тим самим різнобар­в’ям кольорів, якими красувалася й вивіска. Рожеві, блакитні, салатові сті­ни... В тон їм такі ж різнокольорові прозорі стільчики, маленькі круглі столики... У залі з вітриною таке ж розмаїте, викладене у лотки, моро­зиво... Словом, про холод забули од­разу. І хоч весна, як то кажуть, ще «не сезон» для морозива, побороти бажан­ня спробувати солодкого і такого зваб­ного на вигляд десерту ми не змогли.

Морозиво...
Його тут десяток видів, і, як то кажуть, на всі смаки: з шоколадом, горіхами, фісташками, кавою, карамеллю, шматочками фруктів, навіть смаком жуйки... Продавчиня зізналася, що усі інгредієнти, з яких виготовляються ці холодні ласощі, винятково італійські. Як, власне, і технологія приготування. От тільки, особисто для мене, одразу ро­зібратися в усіх найменуван­нях морозива, які звучать, звісно ж, на італійський ма­нер, було важкувато. Оскіль­ки я не поліглот, то, звісно ж, розпитувала: «Що це?», «З чим це?» і «Яке на смак?», аж поки вдалося визначитися з вибором.
Тож, аби спробувати «Італію на смак», ми замовили кульку яскраво-рожевого морозива зі смаком жуйки у вафельному ріжку, по кульці морози­ва з лісовим горіхом та крем-брюле, які подали в креманках. Одна кулька такого морозива обійшлася нам у 8 гри­вень, ріжок вартує гривню. Оскільки останній надто припав до смаку, тому ще два ріжки купили вже без моро­зива, аби просто похрумтіти. Кульки з морозива доволі великі, грамів по 150, і, як на мене, порцією можна наїстися. Не розливатимуся в солодких хвалеб­них одах щодо смаку, скажу лише, що воно справді не схоже на те водянисте, яке продають в наших магазинах. Справді смачне, ситне, пікантне. Не просто ріжок з молочним на­повнювачем, а справжнє за­доволення. Без усілякий пе­ребільшень.

…і до морозива

Є кава (з вершками і без них), різ­номанітні чаї, солодкі напої. Чай (ми замовили зелений – «Клеопатра» за 12 гривень) подають в чайничку. На до­дачу до морозива приносять ще й ву­зьку склянку з чистою водою.
«Для чого?» – запитаєте.
«Для постійного відновлення смаку морозива», – так нам пояснили у закладі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую