ye-logo.v1.2

«Мастер-шеф професіонали»: як кухар із Хмельницького готував бургери без м'яса

Суспільство 2382
Леонід Малюга серед учасників шоу
Леонід Малюга серед учасників шоу. Фото: masterchefstb

Леонід Малюга продовжує змагатись у кулінарній битві.

Днями в ефірі одного із телеканалів транслювали черговий випуск кулінарного шоу «Мастер-шеф. Професіонали». Вже декілька тижнів поспіль кухар одного із хмельницьких закладів харчування Леонід Малюга демонструє успіхи, чим заслуговує повагу не лише учасників, а й суддів програми.

Традиційно шоу розпочали із поділу на команди. Леонід Малюга потрапив до команди із жовтими фартухами. Поки учасники розділялись, судді їм приготували нове випробування. У студії з'явилась дошка із надрукованими обмеженнями, які чекатимуть кулінарів під час приготування страв. За умовами конкурсу, суді називали страви, а команди по черзі мали обирати компроміси, на які ладні піти заради неї. Тривав батл поки дві команди не спасують, тоді страва дістанеться третій найсміливішій команді. Саме їй дістанеться не тільки лот, а й обмеження, які обирали учасники.  Таким чином розіграли дев'ять страв. 

«Жовтим» дістались равіолі, кіш лорен та десерт мілфей. Усе вони мали приготувати без використання сковорідки, цукру, солі, страв на букви «с» та «а» та обов'язково використовувати плавлений сир. Окрім того, одного і членів команди відправили балкон і мали лише годину часу на приготування.

Працювали «жовті» у надзвичайно швидкому темпі, але їм вдалося зі всім справитись вчасно. Смак страв та їх оформлення відзначили судді, завдяки чому ніхто із команди не одягнув чорний фартух.

Учасники праюцюють над приготування бургера

У другому конкурсів учасники знову поділились на команди, цього разу Леонід вдягнув «червоний» фартух. Чергове завдання від суддів - приготувати бургери без використання м'яса. Тобто, котлета мала бути схожою на смак та за консистенцією, але зроблена з інших продуктів. Таким чином учасники мали продемонструвати свої вміння міксувати продукти, експериментувати у їжі.

«Для підсилення смакового ефекту я зробив бекон з рисового паперу: змочив його водичкою, щоб він був піддатливим, потім приготував маринад з різних соусів, оливкової олієї й гарненько з обох сторін намазав рідиною рисовий папір. Потім його зігнув, порізав слайсами і відправив в духовку. Так людина зможе відчути у бургері смак копченого, буде асоціативний ряд», - прокоментував спосіб приготування одного із елементів бургеру Леонід.

А оцінювали веганські бюргери не тільки судді, а й запрошені гості – учасники минулих сезонів, які працюють і спеціалізуються на м'ясі - Алекс Якутов, Костянтин Мазніцин та Алік Мкртчян. Експерти робили деякі зауваження «червоним», але загалом страва їм смакувала і завдяки цьому ніхто із команди не потрапив до «битви чорних».

А от змагались за можливість продовжити участь в шоу  Микола Овчаренко, Ліда Корнієнко, Віктор Шайдецький та Руслан Яковлев. Однак, на думку суддів, усі вони справилися із останнім завданням на відмінно і тому ніхто не покинув проєкт.

 Читайте також: Фестиваль «Республіка» визнали одним з кращих проєктів в Україні у сфері культури

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую