ye-logo.v1.2

«Пористе» задоволення

Суспільство 3471
Фото: motto.net.ua

Кореспонденти «Газети «Є» дізнавалися, у якому вітчизняному шоколаді бульбашок більше

Кажуть, шоколад - продукт щастя. Один шматочок, і світ навколо вас стає яскравішим і добрішим. У чому ж секрет всемогутності шоколаду? Він простий як два плюс два: „їжа богів” (так називали шоколад стародавні ацтеки) стимулює вироблення чарівних „гормонів щастя” - ендорфінів. Але на такі дива здатен лише натуральний шоколад. І не важливо - простий він чи пористий...

Шоколад чи кондитерська плитка?

В першу чергу, навчимося відрізняти натуральний шоколад від продукту, який навіть не називається шоколадом. Упаковка - ось ключ до нашої головоломки. І повірте, нехай ви витратите зайвих п’ятнадцять хвилин біля полиці з солодощами, зате в кошик покладете справдній шоколад, а не щось подібне до нього.

Отже, натуральний шоколад містить какао-масло, і в складі не має бути й натяку на інший кондитерський рослинний жир - пальмову, соєву, соняшникову олії. Саме завдяки какао-маслу скибочка натурального шоколаду за лічені секунди тане в роті, залишаючи приємний терпкий смак.

До речі, пористий шоколад виготовляють на виробничих лініях, аналогічних виробництву звичайного шоколаду, але вся хитрість зосереджена в спеціальному вузлі, який розташовується між збіркою рідкої шоколадної маси і темпер-машиною. В процесі збивання шоколадна маса інтенсивно насичується газом. Зрозуміло, що розмір бульбашок, їх розподіл за об’ємом плитки задається технологічними параметрами вузла “спінювання”. У кожної фабрики, котра випускає пористий шоколад, свої режими і свої секрети приготування.

Просто тане в роті...

Отож, для того, щоб визначити, який же шоколад смакує краще, ми придбали чотири плитки класичного пористого чорного шоколоду вітчизняних виробників: „Корона”, „Премія”, „Міленіум” та „Рошен”.

За зовнішнім виглядом пробантам найбільше сподобався пробантам зразок шоколаду „Корона”: плитка була блискучою, гарно ламалася на шматочки та мала насичений шоколадний колір. “Найбліднішими“ шоколадними плитками були пористий від “Премія” та “Міленіум” - 55 відсотків. З запахом усі представлені зразки були схожими: мали легкий ненав’язливий аромат какао. А от на на смак... Лідери визначилися майже одразу. Більшості сподобалися шоколадні плитки „Корона” та „Рошен”. Обидва зразки отримали приблизно порівну схвальних відгуків: шоколад видався в міру солодким, з легкою гірчинкою, просто танув у роті. А от два інші зразки отримали менше голосів пробантів: в шоколаді найдешевшої „Премії” декому бракувало бульбашок та відчувався присмак есенції, а „Міленіум” , хоча й виявився солодшим за “Корону”, нагадував своєю консистенцією шоколадні цукерки: бульбашки в'язнули на зубах.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую