clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_16food_17food_18food_19food_20warningstar

Гурман

27 Грудня 2015 р. Світлана ЯСЬКОВА 991

Новорічне меню: рулетики з лаваша із сьомгою, сиром та огірком


Фото: автора

Бутерброди, тости та канапки – це сумно й повсякденно. На зміну приходить вірменський лаваш із різними начинками.

Існує велика різноманітність прекрасних закусок, які не вимагають витрат за часом. Одним із останніх моїх захоплень є рулетки з лаваша. Я готую їх зі всім, що потрапить під руку: з грибами, з м’яким чи твердим сиром, овочами, рибою і навіть аристократичні з ікрою – це неймовірно смачно, не так калорійно як з хлібом чи батоном і напрочуд святково. Рулети із лаваша – універсальна закуска, і що найголовніше, її приготування не забере багато часу і сил. До того ж, компактна й транспортабельна, адже її зручно брати з собою просто загорнувши рулет у харчову плівку.


Інгредієнти:
Упаковка лаваша (у мене в пакетику було 2 величезних «полотна»), 200 г малосольної сьомги, 150 г сиру фета (можна будь-якого на ваш смак – рікоти, філадельфія, адигейського, бринзи і навіть твердого сиру), 1 ст. л. плавленого сиру типу «Янтар» (можна просто домашнього майонезу), 1-2 свіжих огірка, 1 варене яйце.
Приготування:
Все максимально швидко й просто. Рибу порізати тонкими пластинками або смужками. Огірок помити, почистити від шкірки й порізати малесенькими кубиками. Сир подрібнити як вам заманеться: виделкою, на тертці ножем – все залежить від сорту сиру, який ви використовуєте. Яйце натерти на тертці. Аркуш лаваша змастити плавленим сиром (без фанатизму!). Зверху викласти рибу, кубики огірка, шматочки фети й терте яйце. Максимально щільно й акуратно загорнути лаваш у рулет. Загорнути його в харчову плівку й покласти в холодильник мінімум на годину. Потім нарізати на порції завтовшки приблизно 3 см.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: закуска дуже ніжна, сьомга із сиром чудово поєднуються між собою, а лаваш лише делікатно підкреслює всі складові цього так би мовити салату. Як на мене, то такий рулетик набагато виграшніша страва, ніж банальні канапки із маслом та сьомгою.
 

закуски, риба та морепродукти, сьомга, рулети з лаваша, рулет, лаваш, фета, сир

До теми

ШВИДКІ СНІДАНКИ: Сарделька в тісті за 10 хвилин
закуски
Світлана ЯСЬКОВА
Кляр такий вдалий, що одного разу спробувавши його, починаєш смажити у ньому все — і цвітну капусту, і рибу, і яблука, і картоплю...
Бурякова «ікра» — смачна вітамінна закуска чи салатик на щодень
закуски, салати, овочеві страви, пісні страви
Світлана ЯСЬКОВА
Цей рецептик згодиться тоді, коли вінегрет та простий класичний салат із буряка вже порядком набридли.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Закуска з оселедця в картопляних «стаканчиках»
закуски, риба та морепродукти
Світлана ЯСЬКОВА
Класичне поєднання, яке може стати прикрасою будь-якого святкового столу.
РІЗДВЯНЕ МЕНЮ: Салат «Тель-Авів» із ананасами у корзинках
закуски, салати
Світлана ЯСЬКОВА
Традиційний сирково-яєчний салатик, але без часнику.
Показати ще
Коментарів - 0: