clear-dayclear-nightcloudyfogpartly-cloudy-daypartly-cloudy-nightrainsleetsnowthunderstormwind emailfbgpinstokrsstgtwvibervkwayt
food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_user-recipefood_20warningstar

Гурман

1 Вересня 2016 р. Світлана ЯСЬКОВА 1097

Цвєтаєвський яблучний пиріг – найсмачніша осіння випічка


Пиріг смачний в будь-якому вигляді, але, коли він з холодильника — просто неймовірний! Фото: автора

Якщо вірити переказу, цей вишуканий смаколик був частим частуванням за столом сестер Цвєтаєвих (власне, звідси й виникла назва).

Цей пиріг дуже частий гість на нашому столі (хотілося б пекти його ще частіше, але оскільки одна можу з'їсти чверть пирога за раз, то доводиться думати про наслідки!). Чесно сказати, смачнішого яблучного пирога я ще не їла. Ніжна сметанна заливка, кисло-солодкі яблучні чіпси — не пиріг, а фантастика! Причому, зусиль — мінімум. Дуже рекомендую!


Інгредієнти:
Тісто: 1,5 склянки борошна, 0,5 склянки сметани, 150 г розм'якшеного вершкового масла, 0,5 ч. л соди, погашеної оцтом (можна використовувати розпушувач), ванілін.
Крем: 1,5 склянки сметани (я беру 15%), 2 яйця, 1-1,5 склянки цукру, 3-4 ст. л. борошна, ванілін.
Начинка: 1 кг яблук.


Приготування:
Для тіста: борошно просіяти в миску, додати масло і все ретельно перетерти. Додати соду, ванілін та сметану. Замісити тісто, загорнути його в харчову плівку й прибрати в холодильник на годину, поки робитимете крем і начинку.
Для крему: всі інгредієнти змішати та збити міксером або просто вінчиком.


Начинка: яблука почистити від шкірки й нарізати дуже тонко ножем для картоплі. Я просто натираю яблука на тертці для картопляних чіпсів.
Форму діаметром 26 см (краще роз'ємну) встелити пергаментом, змастити маслом і руками викласти тісто, формуючи бортики.

На тісто рівномірно викласти всі натерті яблука.

Залити начинку підготовленим кремом.

Випікати 50 хвилин при температурі 180ºС.

Після охолодження форму зняти.

Готовий пиріг посипати цукровою пудрою та прикрасити листочком меліси.


ОКРЕМИМ РЯДКОМ: пиріг смачний в будь-якому вигляді, але, коли він з холодильника — просто неймовірний!
 

Р.S. За мотивами цвєтаєвського пирога можна приготувати також смачнючий сливовий пиріг із сметанною заливкою.

солодка випічка, осінні пироги, яблука, популярні десерти, осіння випічка, пироги, яблучний пиріг, пиріг, цвєтаєвський пиріг з яблуками

Система Orphus
Помітили помилку в тексті? Виділіть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

До теми

Сирні конвертики з яблуками — дуже смачне печиво, яке легко готувати
солодка випічка, печиво
Світлана ЯСЬКОВА 2520
Тісто виходить повітряним, начинка — ароматною, а скоринка — хрумкою.
Дуже соковитий французький яблучний пиріг зі смачною заливкою
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2622
Яблучної випічки багато не буває, а вже із французької кухні, так це точно!
Дуже смачна горіхова мазурка з родзинками та журавлиною
солодка випічка
Світлана ЯСЬКОВА 2924
Рецепт дуже простий, нескладний у приготуванні, можна сказати буденний, але за смаком анітрохи не поступається святковим пирогам!
Ароматний пиріг-крихта із лісовою ягодою
солодка випічка, рецепти від читачів
Світлана ЯСЬКОВА 1373
Запашна фруктова начинка, розсипчате тісто - гарне поєднання.
Показати ще
Коментарів - 0: