ye-logo.v1.2

Замість спортивного майданчика, школярі отримали будівельний (ВІДЕО)

Суспільство 5091

Така райдужна перспектива загрожує педагогам та учням хмельницького Навчально-виховного об'єднання №5.

Навчальний заклад розташований на вулиці Володимирівська, 51 і саме поруч із ним хочуть вибудувати багатоповерхівку. Здавалося б нічого надзвичайного, проте спортивний майданчик, на якому проходять уроки фізичної культури, діти граються під час перерв та проводять шкільні свята, може перетворитися на будівельний.

Поки хмельничани відзначали травневі свята, забудовник обгородив частину території школи парканом. На сполох почали бити самі педагоги, на поміч прийшли і представники Самооборони та Автомайдану.

“Ми сьогодні вранці прийшли до школи і просто були шоковані. Шматок території відділено і виявляється йде будівництво будинку, про яке ми нічого не знаємо. Діти не мають де займатися, ми не можемо нормально проводити навчальний процес. Подібне проходили, коли будували сусідній будинок — постійно був гуркіт, працювала техніка, в школі потріскалися стіни, - обурюється вчитель географії та голова профспілкового комітету НВО №5 Галина Чабан. - Усі обіцянки того забудовника залишалися “цяцянками”, те саме і тут буде. Вони обіцяють вікна, а ми їх ставимо силами батьків. Нам потрібні нормальні умови, щоб діти вчилися і могли проводити перерви на свіжому повітрі.”

Вчителі вважають, що захопивши таким чином частину спортивного майданчика, навчальний заклад може втратити його назавжди. До того ж будівництво багатоповерхівки проходитиме ледь не під вікнами навчально-виховного об'єднання, а вантажівки курсуватимуть через центральні ворота школи. У такому випадку у небезпеці будуть і самі діти.

“Забудовнику надано у тимчасове користування 0,2 гектари території для того, щоб вони зібрали кран, а потім цей паркан приберуть. До 1 вересня вони мають вставити вікна у школі на 50 тисяч гривень та заасфальтують спортивний майданчик. У них є дозвіл на будівництво житлового будинку за територією школи, спонсорську допомогу вони нададуть за тимчасове користування територією. Землю ми не віддаємо”, - запевняє заступник начальника управління освіти Хмельницької міської ради Олег Сирота.

Піти на зустріч забудовнику закликала і директор навчально-виховного об'єднання №5 Світлана Луцька: “У нас дійсно є проблеми з територією. Асфальт у ямах і діти постійно травмуються. Цю проблему ми не можемо вирішити, адже потрібні великі кошти, тому і прийняли таке рішення, щоб допомогти школі, а не нашкодити.”

Вчителів та батьків така відповідь не задовольнила і вони зуміли наполягти, аби забудовник прибрав паркан. Більше того, люди звернулися до міської прокуратури. Заступник прокурора міста Хмельницького Ігор Смакогуз запевнив, що вони перевірять правомірність встановлення паркану та будівництва загалом.

“У мене тут навчаються двоє дітей і я переживаю за їхню безпеку. Вони відібрали половину спортивного майданчику навіть не порадившись з батьками чи педколективом. Гамір від будівництва заважатиме дітям навчатися, на фізкультуру чи просто свіже повітря їм не буде куди вийти, до того ж вантажівки з бетоном їздитимуть через центральні ворота і куди подітися дітям?”, - запитує голова хмельницького Автомайдану Вікторія Середюк.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую