ye-logo.v1.2

Пригоди на Балканах. Одне з найдавніших міст Європи

Туризм 2815
мандрівників
Фото: мандрівників

Хмельницькі мандрівники діляться враженнями від Белграда

Підходить до завершення подорож хмельницького подружжя Анни Думанської та Богдана Місюренка на Балканах. Сьогодні вони розповідають про столицю Сербії.
Белград стоїть на місці, де річка Сава впадає в Дунай. Це одне з найдавніших міст Європи, що веде свою історію з III століття до н. е. Поселення заснували кельти.


“Це місто має багату і бурхливу історію. 40 раз його завойовували і 38 разів відбудовували заново! Їм володіли болгари, угорці, турки, австрійці і, нарешті, серби, - розповідають хмельничани. - Через це місто дуже різне в архітектурному плані: є стара австро-угорська частина, старий сербський центр, будівлі часів Османської імперії, новий Белград”.


За їхніми словами, у місті є де погуляти, тут великий центр, безліч зелених зон та парків.
Одна із найвідоміших пам'яток столиці Сербії — це Белградська фортеця.


Багато століть вона мала важливе військове значення. Вона складається з нижнього та верхнього міста.
“Зараз на її території є кілька музеїв, церков, різні вежі, ворота, і навіть зоопарк! Так що полазити є де! - кажуть мандрівники. - А прямо під фортецею розміщені тенісні корти”.


Зацікавив мандрівників і район Белграда Земун. У Середньовіччі це було0 окреме прикордонне і митне місто на південному кордоні угорської держави. Зараз - це район Белграда, що повністю зберіг австро-угорську архітектуру.

Читайте також, як у  старовинному містечку Мостар, що у Боснії і Герцоговині, пірнають з моста у гірську річку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую