ye-logo.v1.2

На Хмельниччині створили штаб, що опікуватиметься переселенцями зі Сходу України

Суспільство 3992

Найголовніша проблема – забезпечити усіх житлом.

 Наразі у Хмельницькій області перебуває близько 700 переселенців: 457 з Криму та 233 з Луганської та Донецької областей. Однак ця цифра постійно зростає.
Якщо раніше ними опікувалися різні департаменти, тепер створений регіональний штаб під головуванням Державної служби з надзвичайних ситуацій. Також до штабу входять представники соціального захисту, охорони здоров’я, освіти та інших відомств.
«Більшість регіонів України уже переповнені переселенцями. Залишилося чотири області, Хмельницька, Тернопільська, Волинська та Чернівецька, на які зараз робиться основна ставка. Ми маємо прийняти близько п’яти тисяч громадян»,  сказав начальник новоствореного штабу Петро Сибіга.
Переселенці стикаються з різними проблемами на новому місці. Зокрема, це видача пенсій та соціальних виплат, відновлення втрачених документів, працевлаштування та влаштування дітей у школи і дитячі садки.
«Більшість питань вирішується на практиці, та найболючішою проблемою є житло. Половина приміщень, запропонованих райдержадміністраціями для поселення людей, просто не придатна для життя»,  сказала директор обласного департаменту соціального захисту населення Світлана Лукомська.
Для тимчасового перебування людей МНСники планують встановлювати намети. Також Кабмін прийняв рішення про оплату проживання людей у готелях та санаторіях за державний кошт.
МНС обіцяє також забезпечити переселенців транспортом та психологічною підтримкою. Усіх, хто потребує допомоги або володіє інформацією про переселенців, закликають телефонувати на 101.

 

Коментарі:

Українець Віталій 03.07.2014 09:53

Сибігу ще не люстрували? Людина з дуже бурхливим темним минулим та майбутнім надіюсь!

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую