ye-logo.v1.2

На честь випускника хмельницької прикордонної академії назвали вулицю у Черкаській області

Суспільство 2892
Фото: dpsu.gov.ua

Віталія Вінніченка вшанували в одному із найбільших сіл України — Руській Поляні.

40-річний майор Державної прикордонної служби Віталій Вінніченко загинув 14 червня від кулі бойовика на підході до Маріуполя.
“Віталік знаходився в автобусі. На ньому був бронежилет. Але куля влучила нижче бронежилета, увійшла збоку в черевну порожнину, - розповіла мати загиблого Любов Олександрівна. - Він разом з іншими пораненими корчився від болю і стікав кров’ю в тому автобусі більше години. Кажуть, швидка допомога не могла під’їхати, бо тривала перестрілка.”
Майор Вінніченко помер в кареті швидкої по дорозі до лікарні. Коли Любов Олександрівна перший раз бачила цей сюжет по телебаченню, не знала, що в обстріляному автобусі знаходиться її син. Вона була певна, що її Віталія там нема. Бо незадовго перед тим розмовляла з ним по телефону і він сказав мамі, що якраз прийшов на службу і готується до занять. Було це о 9 годині 15 хвилин. Час їхньої останньої розмови зафіксовано у телефоні. Напад стався незадовго після того, приблизно о десятій ранку.
Віталій Вінніченко працював викладачем у Черкаському навчальному центрі підготовки молодших спеціалістів Державної прикордонної служби. Родом майор із Жмеринки, там його і поховали. Перші кроки в українській армії Віталій Павлович робив у Хмельницькому — у Національній академії Державної прикордонної служби України. У майора залишилися дружина та 11-річний син Назар, - повідомляють 20 хвилин.
У липні Український інститут національної пам’яті звернувся до органів місцевого самоврядування з пропозицією вшановувати пам’ять військовослужбовців, які загинули під час антитерористичної операції, називаючи на їх честь вулиці. У селі Руська Поляна Черкаського району прислухалися.
Там вулиці назвали на честь прикордонників, які загинули на сході України – Ігоря Момота, Ігоря Петріва, Сергія Єпіфанова, Миколи Зайцева, Володимира Гречаного та Віталія Вінніченка. Крім того, в селі з'явилися й вулиці Небесної сотні та Героїв Чорнобиля, - передає Українська правда.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую