ye-logo.v1.2

Головного лікаря Хмельницької райлікарні депутати звинуватили у корупції і підтримці Януковича

Суспільство 4579

Контракт з Петром Молдованом на сесії районної ради не продовжили, а він сам відмовився від попередньої заяви.

На порядку денному 26-ї позачергової сесії районної ради питання “Про заяву Молдована Петра Павловича” стало цікавішим навіть за обговорення бюджету на 2015 рік. Депутати розглядали заяву головного лікаря Хмельницької районної лікарні Петра Молдована про продовження з ним контракту, який закінчується 25 січня. Проти цього виступили представники громадськості, які звинуватили головного лікаря у корупції і в тому, що відправляв підлеглих на антимайдан. Через бурхливий протест присутніх у сесійній залі, Молдаван заявив, що свою заяву відкликає, але, щоб не порушувати регламенту, питання таки поставили на голосування. Відтак, за рішенням депутатів, з 26 січня обов’язки головного лікаря райлікарні виконуватиме Валентина Салій - заступник Петра Молдована.
“Я за 38 років чесної і добросовісної праці на Хмельниччині, в тому числі 25 років головним лікарем, ніколи б не подумав, що подання моєї заяви створить таке “шоу” не лише у районі, а й в області. Так, зміни потрібні, я не проти, але чому це робиться завуальовано? Я не тримаюсь за крісло, а йду назустріч колективу, який мене підтримує”, - заявив Петро Молдован.
Натомість керівник району Олександр Прокопов повідомив, що особисто до нього зверталися депутати, на яких головний лікар чинив тиск, щоб вони підтримали його на сесії.
“Це Ви влаштували цього тижня у районі “шоу”, - звернувся до Петра Молдована голова районної ради. - Я не виключаю того, що могли бути різні варіанти спілкування з депутатами, які поставили підписи у Вашу підтримку. Я вбачаю тут навіть корупційні дії і звертаю на це увагу прокуратури та правоохоронних органів.”
Послухати рішення депутатів прийшли представники місцевих громадських організацій. Наводили докази, що Петро Молдован відправляв підлеглих на антимайдан і займався корупцією.
“Якщо Ви хочете працювати, то працюйте. Будьте хірургом, але звільніть місце головного лікаря, - зазначив отаман Хмельницького окремого козацького куреня імені І.Нечая Сергій Скоробагатий. - В мене є лист самого Молдавана, де написано, що змушував людей їхати на антимайдан, після цього він не має морального права перебувати на цій посаді.”

“Петро Молдован керував комунальним закладом, фінансова інспекція виявила порушення, які призвели до втрат на суму 306,3 тисяч гривень. Результати цієї ревізії було повідомлено прокуратурі. Як зреагувало на це керівництво? Все спустили на гальмах. Мене дивує, як людина може ще після цього писати заяву на продовження”, - сказав депутат Олександр Сапончик.


Головний лікар свою вину заперечує, каже прокуратура нічого не довела, а на антимайдан людей не відправляв, лише “пропонував поїхати”. Щодо голосування за продовження контракту, як запевняє Петро Молдован, нікого до цього не змушував. Дехто з депутатів це підтвердив.
“Людина 25 років пропрацювала головним лікарем, а з неї зробили злочинця. Я знаю Петра Молдована 10 років, мені відомі його сильні і слабкі сторони. Я підписала заяву, щоб його контракт продовжили. При цьому на мене ніхто не тиснув”, - наголосила депутат райради Людмила Адамчук.

Вислухавши усі обвинувачення, Петро Молдован повідомив, що свою заяву на продовження контракту відкликає, хоча на початку сесії підкреслив, що цього робити не збирається. Депутати, які все-таки голосували за це питання порядку денного, заяву не підтримали. Тепер представники громадськості вимагають прозорого конкурсу на заміщення посади. Як зазначила голова обласного люстраційного комітету Наталія Вишнівська, усе повинно відбутися на очах громадськості: має бути проведений відкритий конкурс на посаду головного лікаря, при цьому повідомлені кваліфікаційні вимоги до кандидатів і оприлюднені результати.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую