ye-logo.v1.2

Хмельничани зустріли бійців 128-ї гірсько-піхотної бригади, які вижили під Дебальцевим

Суспільство 4625

Українським воїнам дали 18 діб відпустки, після якої подоляни знову поїдуть захищати державу.

25 хмельницьких воїнів повернулися додому у середу, 25 лютого. Бійців 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади зустрічали на майдані Незалежності у Хмельницькому. Подолян, які вижили у “дебальцевських котлах”, вітали друзі, рідні та пересічні хмельничани.
“Сім місяців був на війні. Дали відпочити 18 діб і знову доведеться повертатися у військову частину, яку формуватимуть по-новому. Ми багато втратили хлопців, є й такі, що там залишилися досі, - розповідає солдат 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади Юрій. - З хорошим настроєм приїхав до сім'ї, до рідних. Важко, але доведеться повертатися туди.”
“Я чекала і молилася кожного дня, щоб повернувся живий та здоровий додому. Відчуваю радість, що приїхав і все добре”, - додає дружина бійця Наталія.
Що було складніше: воювати під Дебальцевим чи відходити військовим важко сказати, адже режиму “тиші” бойовики не дотримувалися, а “мінські угоди” обійшли стороною цей населений пункт.
“Пішки виходили, трішки на техніці проїхали. Коли обстрілюють, то яка організація? Було важко. Бойовики дуже багато розбили техніки, але нічого — отримаємо нову і знову у бій”, - запевняє боєць Іван Добруха.
“Нам сказали вибиратися і вже хто як міг, так і виходив звідти. Двічі потрапляли на блокпости бойовиків, були перестрілки. Режиму “Тиші” ворог не дотримувався, - каже гірський піхотинець. - В Дебальцево нас почали обстрілювати 17 січня і до цих пір. Дуже сильні обстріли були. Там усе погоріло. Від обстрілів ховалися в бліндажах, але якщо пряме потрапляння, то... Від осколків ще можна було врятуватися.”
Відпочиватимуть гірські піхотинці до 16 березня, а потім до військової частини і знову у зону проведення антитерористичної операції.
“Вчора, 24 лютого, своїм ходом двоє приїхали, а сьогодні — ще 25. Це військовозобов'язані, яких призвав Хмельницький об'єднаний військовий комісаріат з міста та районів на початку серпня та яких було направлено у 128-у окрему гірсько-піхотну бригаду, - коментує заступник військового комісара Хмельницького об'єднаного військового комісаріату підполковник Василь Нікітчук. - Їх мобілізували 1 серпня 2014 року, а демобілізують за десять днів до 1 серпня 2015 року.”

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую