ye-logo.v1.2

«Твоя країна» у Хмельницькому розпочалася зі знайомства з містом та його мистецтвом (ФОТО)

Туризм 4630

20 молодих людей з усієї України дізнавалися, чи є щось у Хмельницькому окрім базару.

Мешканці Харкова, Івано-Франківська, Сум, Тернополя, Миколаєва, Дніпропетровська та інших міст завітали у Хмельницький у рамках проекту «Твоя країна». Протягом чотирьох днів вони знайомляться з нашим містом, його архітектурою, культурою, цікавими особистостями, мистецьким та суспільним життям.
Мета організаторів, а це Хмельницький молодіжний клуб розвитку та інші громадські організації, довести, що наше місто варте уваги мандрівників.
«Я був учасником «Твоєї країни» вже у сімох містах. І як виявилося, люди мало знають про Хмельницький. На жаль, навіть місцеві рідко знають, що можна показати туристу, - розповідає координатор проекту «Твоя країна» у Хмельницькому Владислав Гребенюк. - Захотілося змінити імідж міста і показати його цікавинки».


Більшість учасників, а це активні молоді люди, вперше завітали до нашого міста.

«Чула, що у Хмельницькому нічого немає, окрім базару та місцевого пива. Організатори обіцяли розвіяти ці міфи і показати, що місто може бути туристичним, що тут є що подивитися і робити протягом чотирьох днів. Сподіваюся, що так і буде. І ми поїдемо звідси з купою приємних вражень, а я відкрию місто для себе і буду рекомендувати його друзям», - розповідає Ольга Глушко із Миколаєва.


«Я вперше у Хмельницькому. Хоча міста ще майже не бачила, воно видається мені душевним, комфортним і невеликим, - ділиться своїми думками Юлія Цибань із Дніпропетровська. - У рамках проекту була у Вінниці, дуже сподобалося. Це неймовірний кайф: знайомитися з країною, людьми та отримувати нові емоції».
У перший день на учасників «Твоєї країни» після знайомства чекав похід у Хмельницьку обласну філармонію на репетицію, де вони слухали орган та оперний спів. Наступний пункт програми — захоплива екскурсія центром міста, яка здивувала не лише приїжджих, а й хмельничан.


«Приміщення, у якому зараз «Кондитерська лавка», вже понад сто років використовується за одним і тим же призначенням — тут завжди були заклади харчування. А збудували його як ресторан «Елефант», тобто «Слон», який славився оркестром сліпих музикантів. На їхні виступити приходило дуже багато людей, - розповідає екскурсовод та краєзнавець Ігор Байдак. - Цим дверям (вхід у музичну школу № 1) — понад сто років, а ось вгорі під дахом цього ж будинку можна побачити маленьких дракончиків, яких хмельничани рідко помічають».


Гості почули багато цікавих історій про мешканців старого Проскурова та його будинки, завітали у дивовижну кімнату казок, що у бібліотеці для дітей ім. Т. Шевченка, подивилися виставку образів у школі іконопису «Нікош».


Ввечері у тайм-кафе «Clever club» учасники «Твоєї країни» насолоджувалися музикою хмельницького гурту «Гравітація Марса» та поезією у виконанні подолян.
Так минув перший день проекту. На учасників чекає ще багато цікавих подій та сюрпризів.

Нагадаємо, що проект "Твоя країна" стартував рік тому у Тернополі. З тих пір до нього долучилося багато українських міст.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую